Ušla je u apoteku i izgovorila TRI SLOVA: Zahvaljujući čudnoj reči koju malo ko zna, spasen joj je život

Zanimljivosti

Ušla je u apoteku i izgovorila TRI SLOVA: Zahvaljujući čudnoj reči koju malo ko zna, spasen joj je život

Žrtva koja je konstantno živela u strahu od svog nasilnog partnera koji ju je kontrolisao i zlostavljao, uspela je da pobegne iz njegovih kandži koristeći šifrovanu reč porodičnog zlostavljanja.

Uplašena Britanka je otišla u apoteku i zatražila “Ani”. Osoblje je znalo da joj je potrebna pomoć i odveli su je u magacin. Odmah su kontaktirali policiju i njen zlostavljač Entoni Balard je uhapšen.

On je prvobitno negirao optužbe za zlostavljanje, ali se sada izjasnio krivim za kontrolisanje i prisilno ponašanje i napad nanošenjem telesnih povreda i osuđen je na dve godine zatvora.

Osuđujući ga, sudija Stjuart Drajver rekao je da je prekršaj prisilnog ponašanja trajao mesecima i da je njena izjava o uticaju na žrtvu otkrila da joj je od tada dijagnostikovan posttraumatski stresni poremećaj i da su joj prepisani lekovi.

Sudija je dodao da razume balardov mentalni poremećaj, ali da je zatvorska kazna jedino što je u ovom trenutku moguće kako bi se zadovoljila pravda.

Takođe je izrekao desetogodišnju zabranu prilaska žrtvi, koja je neko vreme trpela ozbiljne batine, do te mere da je čak razmišljala i o samoubistvu, prenosi Liverpul eho. (objektiv.rs)