Masovna tuča i neredi na fudbalskom meču, mediji javljaju da ima 17 mrtvih

Svijet

Neki lokalni mediji javljaju da je u neredima na stadionu i oko njega ubijeno najmanje 17 navijača gostujućeg tima

Masovna tuča navijača i neredi sinoć su se dogodili na utakmici elitne meksičke fudbalske Lige MX između ekipa Quererato i Atlasa, javlja Anadolu Agency (AA).

Bio je to meč devetog kola meksičke lige i prekinut je zbog apsolutnog haosa koji se na stadionu dogodio u 63. minuti utakmice dok je gostujući tim vodio s 1:0.

Tuča među navijačkim grupama počela je na tribinama, ali se potom preselila i na fudbalski teren, a meksička policija nije imala kapacitete da spriječi incident.

Na snimcima se vidi da je više izgrednika na terenu nosilo i vatreno oružje.

Pozivajući se na izvore u bolnicama, meksički mediji javljaju da su u neredima povrijeđene najmanje 22 osobe, među kojima je više životno ugroženih.

Neki lokalni mediji javljaju da je u neredima na stadionu i oko njega ubijeno najmanje 17 navijača gostujućeg tima, ali te informacije još nemaju zvaničnu potvrdu.

Napominjući da je pokrenuta disciplinska istraga o tom incidentu i da su potrebne informacije službenicima za provođenje zakona, predsjednik Lige MX Mikel Arriola izjavio je da je nasilje neprihvatljivo i da će odgovorni za ovaj incident biti strogo kažnjeni.

Arriola je kazao i da su zbog tragedije otkazani i preostali mečevi u devetog kola meksičke lige.

fokus.ba