EUFOR nastavlja s raspoređivanjem snaga, pogledajte novi konvoj koji je stigao u Sarajevo

Uncategorized

“Avaz” na licu mjesta: EUFOR nastavlja s raspoređivanjem snaga, pogledajte novi konvoj koji je stigao u Sarajevo

Kako je iz EUFOR-a rečeno, pristiglo osoblje trenutno se priprema za pojačane operativne patrole za podršku svojim bh. partnerima

Nastavlja pristizati vojno pojačanje EUFOR-a. Kako smo zabilježili na licu mjesta, kamionima su dovezena američka Hamvi vozila. Riječ je o višenamjenskom vozilu koje se može kretati po raznim terenima.

Kako je iz EUFOR-a rečeno, pristiglo osoblje EUFOR-a trenutno se priprema za pojačane operativne patrole za podršku svojim bh. partnerima.

Podsjećamo, prošle sedmice u Bosnu i Hercegovinu stiglo je 500 vojnika EUFOR-a. Novi vojnici će biti smješteni u kampu Butmir kod Sarajeva.

Iz EUFOR-a su ranije poručili da bi pogoršana sigurnosna situacija na međunarodnom nivou mogla potencijalno uzrokovati nestabilnost u Bosni i Hercegovini te da je raspoređivanje ovih snaga mjera predostrožnosti.

Raspoređivanja snaga će trajati do 8. marta i vojnici EUFOR-a će biti raspoređeni u ekscesnim područjima u BiH. Sve ove aktivnosti odvijaju se u skladu sa Općim okvirnim sporazumom za mir u BiH.

avaz.ba