(VIDEO) ŽENA OD GUME! Djevojka (21) pokazala šta radi s nogama…

Zanimljivosti

(VIDEO) ŽENA OD GUME! Djevojka (21) pokazala šta radi s nogama…

Devojka pati od retkog poremećaja, a kad vidite šta sve može sa udovima, pomislićete da j žena od gume!

Da li ste čuli za Elers-Danlosov sindrom? Ovo je poremećaj koji se manifestuje hiperelastičnom kožom, hiperpokretnim zgolobovima, a oboleli su u stanju bez ikakvih poteškoća da izvode razne “akrobacije”, a od kojih većina izgleda jezivo, kao da u telu nemaju ni jednu jedinu kost…

Od ovog retkog oboljenja boluje i Bridžet (21), korinica TikToka koja je na ovoj mreži demonstrirala šta sve može da izvede – i nikome nije bilo dobro! Ova devojka je rekla i da nije sigurna o kakvom je poremećaju reč, jer nema para da ode kod lekara koji bi joj dao dijagnozu. Istu je ipak dobila od pratioca sa ove mreže, koju su sugerisali da mora da je reč o Ehlers-Danlosovom sindromu.

“Znam da ovo nije normalno, da to ne bi trebalo da sam u stanju da radim, pa sam zato poslednji put nešto tako izvela kada sam bila klinka”, napisala je Bridžet uz video koji je snimila ranije, a objavila tek nedavno.

Pogledajte šta sve može, ali upozoravamo vas – gledate na sopstvenu odgovornost, ne garantujemo da vam neće pripasti muka!

Inače, oboleli od ovog stanja mogu da dotaknu jezikom nos, saviju prste do poleđine šake, il kao Bdridžet – savijaju noge kao da su od gume… Kod obolelih rane otežano zarastaju, koža im lako puca, a na mestu “rascepa” kasnije ostaju ožiljci. Koža je meka i tanka, lako se pomera i rasteže. Primera radi, kada se koža uštine u vidu falte i pusti, odmah se vraća i prvobitni položaj, kao da je od gume.

@noodlesslutt

posting this first draft since a lot of y’all commented expecting to hear a crack😂💀

♬ original sound – bridget 🌼

atraktiva.net