Ruskom milijarderu zaplenjena jahta od 600 miliona dolara

Svijet

Ruskom milijarderu zaplenjena jahta od 600 miliona dolara

Milijarder Usmanov je Dilbar kupio 2016. godine od kompanije Lursen za neverovatnih 600 miliona dolara, a izgradnja je trajala 52 meseca

Evropska Unija je u ponedeljak uvela sankcije ruskom milijarderu Ališeru Usmanovu, a vlasti u Nemačkoj su u međuvremenu zaplenile jednu od njegovih jahti Dilbar, čija je vrednost procenjena na skoro 600 miliona dolara.

Ova skupocena jahta se još od oktobra nalazi u brodogradilištu u Hamburgu zbog renoviranja.

Izvori bliski magazinu Forbs rekli su da je Nemačka vlada zamrzla sredstva kompanije “Blohm+Voss”, kao i da zbog toga radnici koji su radili na renoviranju jahte nisu došli na posao.

Rukovodstvo kompanije se još uvek nije oglasilo ovim povodom

Milijarder Usmanov je Dilbar kupio 2016. godine od kompanije Lursen za neverovatnih 600 miliona dolara, a izgradnja je trajala 52 meseca.

Teška 15.917 tona, ona važi za najveću motornu jahtu na svetu po bruto tonaži, a njom upravlja posada od čak 92 člana.

Dilbar poseduje najveći bazen ikada napravljen na jednoj jahti, saunu, kozmetički salon i teretanu. Može da primi do 24 osobe i poseduje 12 apartmana.

Osim ove jahte ruski milijarder poseduje dva velika imanja u Velikoj Britaniji ukupne vrednosti 280 miliona dolara i nekoliko luksuznih vila u Minhenu, Lozani, Monaku i Sardiniji.

Usmanov je 2018. godine prodao 30 odsto svog udela u vlasništvu fudbalskog kluba Arsenal za 700 miliona dolara.

Iako je EU u ponedeljak uvela sankcije protiv ovog milijardera, on se do danas nije oglašavao ovim povodom.

(Telegraf.rs)