Ruski tajkun ponudio: ‘Dajem milijun dolara policajcima koji uhite Vladimira Putina’

Svijet

Ruski tajkun ponudio: ‘Dajem milijun dolara policajcima koji uhite Vladimira Putina’

Konanjhin je Business Insideru rekao da je ucijenio Putinovu glavu kako bi pokazao da se rat u Ukrajini ne vodi u njegovo ime

Ruski biznismen Alex Konanjhin obećao je da će milijun dolara isplatiti policajcu ili policajcima koji predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina uhite zbog kršenja međunarodnog prava i počinjenja ratnih zločina, piše Business Insider.

– Obećavam da ću milijun dolara isplatiti policajcu ili policajcima koji će, u skladu sa svojim ustavnim dužnostima, uhititi (ruskog predsjednika Vladimira) Putina kao ratnog zločinca prema ruskim i međunarodnim zakonima – napisao je u srijedu na Facebooku Konanjhin, ruski poslovni čovjek koji živi u američkoj saveznoj državi Kaliforniji.

– Kao etnički Rus i ruski državljanin, smatram da je moja moralna dužnost pospješiti proces denacifikacije Rusije. Nastavit ću pomagati Ukrajini da izdrži napade Putinove horde – dodao je Konanjhin.

Kada je upitan boji li se Putinove odmazde, Konanjhin je rekao sljedeće: “Putin je poznat po tome da ubija svoje neprijatelje. Ima ih milijune.” Piše se kako je Konanjhin ‘težak’ čak 300 milijuna američkih dolara. Amerika je Konanjhinu 1999. godine dala politički azil, tvrdi da godinama nije bio u Rusiji.

24sata