Evo kakvo nas vrijeme sutra očekuje

Region

Evo kakvo nas vrijeme sutra očekuje

Danas je u Bosni bilo pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom. Nešto više padavina je bilo u jutarnjim satima. U većem dijelu Hercegovine je bilo sunčano. Pretežno oblačno sa slabim padavinama je bilo na sjeveru Hercegovine.

Temperature zraka izmjerene u 13 sati (°C): Bjelašnica -12; Gradačac, Livno, Tuzla i Zenica 0; Bihać, Bugojno i Sarajevo 1; Banja Luka, Doboj, Drvar i Sanski Most 2; Bijeljina 3; Prijedor 5; Mostar 8; Trebinje 9; Grude 10; Neum 11°C;

Sutra više oblačnosti u centralnim, istočnim i sjeveroističnim područjima. Pretežno oblačno vrijeme najduže će se zadržati na istoku Bosne. U ostalim područjima pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -2°C, na jugu do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8°C, na jugu do 12°C.

U Sarajevu pretežno oblačno prije podne. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Jutarnja temperatura zraka oko -4°C, a najviša dnevna oko 4°C.

novi.ba