Da li biste živeli ovde?! Kad vidite kolika je KIRIJA za ovaj mikrostan, zavrteće vam se u glavi

Zanimljivosti

Da li biste živeli ovde?! Kad vidite kolika je KIRIJA za ovaj mikrostan, zavrteće vam se u glavi

Zamislite da svoj život organizujete tako da stane u samo sedam kvadratnih metara. Taman bi bilo mesta za krevet, WC šolju i tuš, lavabo, mikrotalasnu pećnicu.

Pritom, ne bi bilo mesta za kuhinju, ukrase, opremu za hobije ili za gosta. Tako izgleda život u “mikrostanu” u Londonu, a njegovi vlasnici koji ga prodaju, smatraju ga najmanjim koji se pojavio na tržištu u prestonici Britanije.

Minimalna cena koju su odredili na aukciji je 50.000 funti (oko 60.000 evra), ali prodavci se nadaju da će postići i višu cenu.

Stan je primer onoga što stručnjaci nazivaju rastućim fenomenom malih kuća, podstaknutim rastućim cenama kirija i nekretnina, a mikrostanovi su, kažu, sve traženiji, piše Gardijan.

Ovaj stan je nedavno renoviran, a kako bi se povećao prostor, ima “kapetanski” krevet iznad skladišnog prostora i ormara. Prostor između kreveta i zida otprilike je dovoljno veliki da se rašire ruke, a tu su i rasklopivi sto za jelo ili rad, te mikrotalasna pećnica.

WC šolja i tuš su u zasebnoj prostoriji, a vlasnik je naplaćivao kiriju od 800 funti, odnosno 960 evra. Ako na to još dodamo cenu struje i ostalih troškova…

(objektiv.rs)