GRAĐANI KIJEVA ODLAZE U SKLONIŠTA, ZVANIČNICI PORUČUJU: RUSI ĆE NOĆAS BACITI NA KIJEV SVE ŠTO IMAJU

Svijet

GRAĐANI KIJEVA ODLAZE U SKLONIŠTA, ZVANIČNICI PORUČUJU: RUSI ĆE NOĆAS BACITI NA KIJEV SVE ŠTO IMAJU

Ukrajinska zastupnica Irina Heraščenko upozorila je građane Kijeva da pod hitno s porodicama odu u skloništa te je poručila kako će ruske trupe tokom noći izvršiti “smrtonosne” napade na glavni grad Ukrajine.

Naime, Heraščenko je za ukrajinske medije izjavila kako je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine potvrdio informaciju da bi tokom noći moglo doći do teškog granatiranja Kijeva.

U narednim sastima, fašistički režim će baciti na Kijev sve što ima, čitav smrtonosni uragan. Molim vas dragi stanovnici Kijeva, idite u skloništa. Bog blagoslovio Ukrajinu i Kijev. Vjerujemo u naše oružane snage”, rekla je Heraščenko.
Također, ukrajinski mediji navode kako je iz više izvora potvrđeno kako se avijacija, ali i kolone ruskih vojnika kreću prema Kijevu.

Večeras je u Kijevu na snagu stupio i policijski sat koji će trajati sve do ponedjeljka ujutro.

Gradonačelnik Vitali Kličko je saopćio da će se svako ko bude viđen na ulicama smatrati ruskim diverzantom.

Tokom večernjih sati, sukobi u Kijevu su se intenzivirali, a ukrajinske snage su saopćile kako su u gradu uhapsile nekoliko grupa ruskih diverzanata.

U okrugu Darnitski u Kijevu, pripadnici policije i Oružanih snaga Ukrajine zaustavili su proboj grupe ruskih diverzanata, a više informacija o ovom akciji podijelio je savjetnik ministra unutrašnjih poslova Anton Geraščenko.

U okrugu Darnitski je ubijena grupa rusko – fašističkih diverzanata koji su pokušavali probiti kontrolni punkt. Pripadnici MUP-a i Oružanih snaga uništili su kamion s diverzantima”, navodi se.

hayat.ba