SCHWARZENEGGER PRUŽIO PODRŠKU BRAĆI KLIČKO: VI STE MOJI HEROJI

Svijet

SCHWARZENEGGER PRUŽIO PODRŠKU BRAĆI KLIČKO: VI STE MOJI HEROJI

Holivudski glumac Arnold Schwarzenegger oglasio se na društvenim mrežama kako bi pohvalio Vladimira i Vitalija Klička na hrabrosti nakon pridruživanja ukrajinskoj vojsci te uputio poruke podrške njihovom narodu u jeku rata.

Zvijezda filma “Terminator” pohvalila je dvojicu bivših šampiona u boksu za hrabrost koju su pokazali u svjetlu ruske invazije na Ukrajinu.

Moje misli su s ukrajinskim narodom. Zamolili su me da dam nekoliko intervjua, ali vjerujem da bi vijesti trebale nastaviti da se fokusiraju na ono što se dešava na terenu – na tragediju koja nam je slomila srca i na hrabrost ukrajinskog naroda – to nas je inspirisalo – poručio je Schwarzenegger.
Hvaleći braću, 74-godišnji glumac je poručio:

Vitalij i Vladimir Kličko, mislim na vas, prijatelji moji. Bili ste moji heroji u ringu i sada ste moji heroji.

Nisam stručnjak za vanjsku politiku, pa ću analizu prepustiti pametnijim ljudima od mene. Znam kako je odrastati nakon rata, u okupiranoj zemlji, i znam da u ratu i nakon njega svi pate – dodao je Schwarzenegger.
Kazao je kako se nada da će razum na kraju prevladati i okončati ovaj “nepotreban rat prije nego što previše života bude slomljeno”.

U međuvremenu, stojim uz narod Ukrajine – zaključio je.
Nakon što je Putin objavio rat Ukrajini, Vitalij, koji je gradonačelnik ukrajinskog glavnog grada Kijeva, i njegov brat uputili su apel međunarodnim partnerima zemlje za pomoć i priključili se vojsci.

U videu objavljenom na društvenim mrežama, Vitalij je pozvao partnere njegove zemlje “da posmatraju ovu tragediju koja se danas dešava u Ukrajini i ovaj besmisleni rat koji neće imati ni pobjednika ni gubitnika”.

hayat.ba