VUČIĆ: Viola fon Kramon da se uozbilji i PRESTANE DA PRIČA GLUPOSTI, moram da kažem BAR 1 ODSTO onoga što mislim o njima!

Region

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je saopštio da Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji i takođe dodao da naša zemlja poštuje teritorijalni integritet i celovitost Ukrajine.

U osvrtu na paralele između problema Ukrajine i Kosova i Metihije, srpski predsednik se osvrnuo na stavove Viole fon Kramon, izvestioca EU sa Kosmeta, koja je danas izjavila da Srbiji preti samoizolacija ukoliko ne promeni stav o ukrajinskoj krizi.

“Što se Viole Fon Kramon tiče, uvek sam se trudio da budem džentlmen, ali sada moram da joj kažem da se uozbilji ili da bar prestane da priča gluposti, što redovno radi. Nije slučajno postala albanska ikona na Kosovu”, poručio je predsedni Srbije i dodao: Moram da kažem bar jedan odsto od onoga što mislim o njima.

“Što se tiče sankcija, kako mislite da ih uvedemo tako preko noći Rusiji, koja nama nije uvodila sankcije i sačuvala nas 2015. u Savetu bezbednosti. Oni su i dan-danas jedini garant Srbiji u Savetu bezbednosti. Ne bi bilo fer, kao što ne bi bilo fer ni da ne poštujemo teritorijalni integritet Ukrajine, koja nam nikad ništa nije nažao učinila”, naveo je Vučić.

(Kurir.rs)