Drama srpskog košarkaša: Zarobljen u Ukrajini usred rata, strahuje za život!

Svijet

Drama srpskog košarkaša: Zarobljen u Ukrajini usred rata, strahuje za život!

Drama srpskog košarkaša: Zarobljen u Ukrajini usred rata, strahuje za život!

U samom centru dešavanja našao se jedan Srbin, Aleksandar Zečević, koji se profesionalno bavi košarkom u Ukrajini. On je trenutno ugovorom vezan za Harkov, a na svom “Instagram” profilu priložio je fotografiju u kojoj se vidi da pokušava da pobjegne od haosa.

– Pokušavam da izađem iz ove zemlje, napisao je na Instagramu Zečević.

Zečević nastupa za “Sokolove” iz Harkova, gradu na sjeveroistoku Ukrajine, koji je udaljen svega dvadesetak kilometara od granice sa Rusijom. O trenutnoj situaciji u Ukrajini i svom statusu dvadesetpetogodišnji Futožanin govorio je nedavno za RTS.

– Mi smo imali četiri stranca, Amerikanca u klubu, i svi ti Amerikanci su otputovali sinoć iz Kijeva za Ameriku. Ja sam trenutno jedini stranac u ovom klubu. Ja sam stalno u kontaktu sa našom ambasadom, kao i moj klub. Pratimo situaciju, ako se ona pogorša, klub je napravio plan evakuacije, da me bezbjedno evakuišu na bezbjedno mjesto – kaže Aleksandar Zečević za RTS.

Potpuno razumljivo, njegova porodica želi dase on ipak vrati kući.

– Moja porodica želi da sjednem u prvi avion, čak je i otac htio da dođe ovdje i da me pokupi, da bukvalno dođe u grad i da me odveze kući, ali zajedno sa ambasadom i sa mojim agentom i mojim klubom pokušavamo da smirimo situaciju kod kuće i u familiji, da će sve biti ok – navodi Zečević.

blic.rs