TRUMP SE OGLASIO NAKON NAPADA RUSIJE: Ovo je nešto što se nikada nije smjelo dogoditi

Svijet

TRUMP SE OGLASIO NAKON NAPADA RUSIJE: Ovo je nešto što se nikada nije smjelo dogoditi

Bivši američki predsjednik Donald Trump nazvao je “genijalnim” Putinov potez da pošalje vojsku u Ukrajinu. Dok je gostovao u desničarskoj radioemisiji Trumpa su pitali što misli o Putinovom slanju vojske u Ukrajinu.

“Gledao sam jučer televiziju, vidio što se dogodilo i rekao: Ovo je genijalno”, kazao je Trump. “Putin je veliki dio Ukrajine proglasio Ukrajinom. Putin je to proglasio neovisnim. O, to je divno. Znači, Putin sada govori: ‘Neovisan je veliki dio Ukrajine'”, kazao je Trump prije nekoliko dana.

“Rekao sam: Koliko je to pametno? I on će sada krenuti tamo i biti mirotvorac. To je najjača mirovna snaga… To bismo mogli iskoristiti na našoj južnoj granici”, dodao je bivši predsjednik SAD-a. Trump je u ostatku emisije nastavio hvaliti Putina, a svog nasljednika Bidena omalovažavati.

Oglasio se nakon ruskog napada

Sad se ponovo oglasio.

Bivši predsjednik SAD-a Donald Trump javio se u program Fox Newsa. Nazvao je vojnu operaciju Rusije i Ukrajine “vrlo tužnom stvari za svijet” i ustvrdio da se to ne bi dogodilo tijekom njegove administracije.

“Pa, ovo je nešto što se nikada nije smjelo dogoditi. To se ne bi dogodilo tijekom moje administracije”, rekao je Trump. Rekao je i da je Rusija osjetila slabost SAD-a.

“I to je vrlo tužna stvar za svijet, za tu zemlju i za mnogo ljudi koji će biti nepotrebno ubijeni”, dodao je.

Trump je, inače, jučer potez Putina da prizna dvije separatističke regije nazvao – genijalnim.

(Index.hr)