Zahtjev EU od Srbije, Vučić – imamo 48 sati

Showbizz

Zahtjev EU od Srbije, Vučić – imamo 48 sati

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija u narednih 48 sati odgovoriti na zahtjeve da se uskladi sa odlukom Evropske unije o uvođenju sankcija Rusiji.

„Noćas sam imao dug razgovor sa predsjednicom Vlade u tehničkom mandatu…Ali da ne bismo tražili izgovore što je u tehničkom mandatu, izaći ćemo sa kompletnim odgovorom na krizu u narednih 48 sati“, rekao je Vučić.

On je naglasio da sutra ima sastanak sa predstavnicima pet najrazvijenijih zemalja svijeta i EU – Amerike, Engelske, Francuske, Njemačke, Italije i prestavnicima EU. „Poslije toga ili najkasnije 24 sata poslije toga ćemo izaći sa najkonkretnijim stavovima o tom pitanju“, rekao je Vučić.

“Ali za razliku od mnogih njihovih stavova, naši će biti zasnovani na poštovanju međunarodnog javnog prava i apsolutno principijelni i neće se razlikovati u odnosu na ono što smo govorili 2000. i 2015. godine i danas”, naglasio je Vučić.

Podsjećamo, portparol EU Peter Stano izjavio je prethodno da će Evropska unija reagovati sankcijama na rusko kršenje međunarodnog prava i da od država u procesu pristupanja očekuje da se usklade sa odlukama Brisela.

n1