Monstrum Kopitz ubio je svoje troje djece u Zagrebu, DORH ga je optužio za tri teška ubojstva

Region

Monstrum Kopitz ubio je svoje troje djece u Zagrebu, DORH ga je optužio za tri teška ubojstva

DORH je objavio da je podigao optužnicu protiv Austrijanca Haralda Kopitza, koji je prošle godine u rujnu ubio svoje troje djece u Zagrebu. Pokušao je ubiti i sebe. Terete ga za tri teška ubojstva

DORH je podigao optužnicu protiv Haralda Kopitza koji je prošle godine ubio svoje troje djece u zagrebačkim Mlinovima.

Harald Kopitz, Austrijanac sa stalnom hrvatskom adresom, strašan zločin najavio je na Facebooku. Spomenuo je loše odnose svoje bivše supruge i sadašnje partnerice koja ga je zbog toga ostavila.

Tijelo četverogodišnjaka bilo je u spavaćoj sobi, a tijela blizanaca, dječaka i djevojčice (7), pronašli su u dnevnom boravku gdje su još bile igračke. Nakon što je ubio djecu, pokušao je ubiti i sebe, otrovom ili tabletama.

Policajci su ga omamljenog pronašli u stanu i odveli na liječenje u bolnicu Sestara Milosrdnica.

U vrijeme zločina majka ubijene djece nije bila u Zagrebu, a djeca su vikend provodila s ocem.

U policiji kažu da u toj obitelji ranije nije bilo “postupanja po problematici obiteljskog nasilja”. Otac je radio u uglednim austrijskim leasing kućama, a u Beču ima svoju konzultantsku firmu.

Priopćenje DORH-a:
Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je, nakon provedene istrage, 23. veljače 2022. podiglo pred Županijskim sudom u Zagrebu optužnicu protiv državljanina Republike Austrije (1965.) zbog počinjena tri kaznena djela protiv života i tijela, odnosno tri teška ubojstva iz članka 111. točka 1. i 2. u vezi s člankom 51. Kaznenog zakona. Optužnicom se okrivljenika tereti da je 24. rujna 2021. oko 22:00 sata, u Zagrebu, u stanu u kojem je boravio sa svoje troje maloljetne djece (2013., 2013. i 2016.), s unaprijed stvorenom namjerom da djecu liši života, iskoristio povjerenje djece prema njemu kao ocu i počinio navedena kaznena djela na štetu djece. Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu zatražilo je u optužnici da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor do okončanja kaznenog postupka zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i zbog posebno teških okolnosti počinjenja ovog kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. i 4. Zakona o kaznenom postupku).

24sata