ZA 10 MINUTA ČESMA ĆE DA BLISTA KAO DA JE TEK KUPLJENA: Namažite slavinu s 2 sastojka, a onda samo prebrišite krpom

Zanimljivosti

Svi smo dobro upoznati sa najrazličitijim sredstvima za uklanjanje kamenca i prljavštine, bili oni kupovni ili domaće radinosti poput jabukovog sirćeta i sode bikarbone.

Kako nam i nije baš u interesu da stalno koristimo agresivna sredstva jer nam je zdravlje milo, često posežemo za prirodnim rješenjima. Ipak, limunska kiselina, na primjer, nekada ne može dobro da očisti površine na kojima se lako skupljaju mrlje od tvrde vode.

Sva sreća pa postoji genijalno rešenje, a uključuje dva poznata pića – koka-kolu i vo.tku. Da, zvuči čudno, ali to je sve što vam treba za uklanjanje kamenca.

Dakle, pomiješajte koka-kolu i votku u razmjeri 50:50 i premjestite ih u bočicu sa raspršivačem. Naprskajte ovu mješavinu na mjesta koja trebate da očistitite i ostavite je da djeluje barem pola sata ili dok se ne osuši. Nakon toga ponovite postupak nekoliko puta.

Zašto ovo djeluje? Zato jer kiselina u koka-koli i al*ohol u vot.ki naprosto “jedu” kamenac, a ne oštećuju osjetljive površine. Znači, ne morate ih ribati niti trljati, samo ih na kraju prebrišite krpom i to je to.

novi.ba