Novak se vratio JAČI NEGO IKAD! Pobeda Đokovića na startu Dubaija, sjajan tenis, malo nervoze i odličan utisak!

Showbizz

Novak se vratio JAČI NEGO IKAD! Pobeda Đokovića na startu Dubaija, sjajan tenis, malo nervoze i odličan utisak!

Svi su se pitali kako će izgledati Novak Đoković posle pauze koja je trajala više od dva meseca! Izgledao je brutalno dobro!

U prvom kolu turnira u Dubaiju, Srbin je pobedio 57. tenisera sveta iz Italije Lorenca Musetija sa 6:3, 6:3 posle samo 73 minuta igre. U 2. kolu će igrati protiv boljeg iz meča Hačanov (Rusija) – De Minor (Australija).

Samo 36 minuta je bilo dovoljno najboljem teniseru sveta da stigne do prvog seta! Odigrao je savršeno, nije grešio puno, već je pustio Musetija da to čini. Napravio je Srbin brejk u četvrtom gemu, poveo sa 3:1 i od tog trenutka uspostavio potpunu kontrolu u meču.

Igralo se kako Nole diriguje! Videlo se da mu je tenis baš falio i želeo je da pruži pravi šou publici.

Museti je u drugom setu izgubio servis već pri rezultatu 1:1, posle čega je delovalo da će Đoković ekspresno rešiti čitav posao. Ipak, stvari su ubrzo počele da se menjaju. Italijan je najbliži brejku na čitavom meču bio pri rezultatu 2:3, imao je četiri šanse da oduzme protivniku set, ali nije uspeo, pa je završnica drugog seta otišla u željenom pravcu za najboljeg tenisera na planeti.

DRUGI SET

Đoković – Museti 6:3, 6:3

Za ostanak u meču je servirao Museti i gem je počeo sa 15:0, ali drop-šot nije uspeo pa je usledilo poravnjanje 15:15. Pušta ruku Đoković, kako je sevnuo forhend za 30:30. Meč lopta posle 73 minuta za Noleta

Đoković – Museti 6:3, 5:3

Odličan slajs Đokovića za 15:0. Greška Musetija iz bekhenda za 30:0 za Đokovića. Bližimo se kraju ovog meča polako, ali sigurno. Kako je dobar forhend odigrao Nole i novim vinerom stiže do 40:0. Samo je pogledom ispratio Museti gde je pala loptica. Museti izbacuje lopticu napolje, Nole vodi sa 5:3.

Đoković – Museti 6:3, 4:3

Emotivno se iscepeo u prethodnom gemu Đoković, pa je Museti lako dobio gem na svoj servis i smanjio na 4:3.

Đoković – Museti 6:3, 4:2

Na početku šestog gema – 15:15. Au! Kako je Novak raspalio smeč, ali loptica je završila u mreži, a ne u polje protivnika – 15:30. Jeftina greška Musetija i Đoković stiže do 30:30. Rizično je odservirao na drugi servis Đoković i pogrešio! Posle prve Noletove duple, Museti stiže do brejk šanse – 30:40. Ali Đoković ne dozvoljava materijalizaciju ove brejk lopte i stiže do izjednačenja 40:40. Ponovo je Nole požurio i pogrešio, pa je Italijan stigao do nove brejk šanse koju takođe nije iskoristio! Još jedan loš forhend Novaka i Museti stiže do treće brejk lopte. I opet je nije iskoristio! Druga dupla za Đokovića i četvrta brejk šansa za Musetija! Petim asom stiže Nole do izjednačenja. U ovim trenucima je ljut Nole jer nikako ne uspeva da pogodi prvi servis, pa je i vikao ka svom boksu u kojem sedi Goran Ivanišević. Posle više od sedam minuta igre u ovom gemu, Nole je stigao do prve gem lopte koju je iskoristio! Izborio se sa sobom Nole i došao di prednosti 4:2.

Đoković – Museti 6:3, 3:2

Možda je sada malo i preambiciozno krenuo Nole u ovaj gem kako bi probao da dobije i njega, ali Museti smanjuje na 3:2.

Đoković – Museti 6:3, 3:1

Po sredini je Nole raspalio smeč i dobro krenuo u četvrtom gemu drugog seta – 15:0. Žuri se Đokoviću da što pre završi duel kako bi imao vremena da se spremi za sledeći – 30:0. Savršen volej za 40:0. Isuvuiše brtto je sada riternirao Museti i smanjio na 40:15, ali Nole je posle servisa ponovo krenuo napred i na mreži odigrao odlično za ubedljivu prednost 3:1.

BREJK Đoković – Museti 6:3, 2:1

Kakav poen! Nadigravali su se Đoković i Museti, ali Srbin je uspeo da nadmudri Italijana – 0:15. Rano je uhvatio ritern Novak, Museti nije imao odgovor na to, pogrešio je, a Đoković došao do 0:30. Ponovo savršen ritern Đokovića, loš slajs Musetija i Nole stiže do tri vezane brejk lopte – 0:40. Iskoristio je prvu i stigao do brejka! Bravo Nole!

Đoković – Museti 6:3, 1:1

Ljut je na sebe Museti zato što ne igra dobro, odnosno, zato što mu Nole šalje niske lopte koje ne može lepo da vrati. Ipak i pored ljutnje, Italijan ima 30:30 u ovom gemu. Trećim asom, Đoković je stigao do gem lopte – 40:30. Divnu kontrolu na bekhendu je imao Novak i uspeo je da osvoji prvi gem u drugom setu.

Đoković – Museti 6:3, 0:1

Drugi set je počeo servisom Musetija. Ponovo je preširoko udario forhend i Nole je stigao do 15:0, ali već u sledećem poenu je stigao Italijan do izjednačenja – 15:15 – posle Đokovićeve greške. I naredni poen na mreži je odlično odigrao Italijan – 30:15. Iz servisa dolazi do prednosti Museti – 40:15. Ponovo pravu stranu bira Museti, poentirao je i stiže do prvog gema u ovom setu.

PRVI SET

Đoković – Museti 6:3

Đoković je servirao za prvi set. A kada Noletu krene prvi servis, onda je nezaustavljiv. Lako je stigao do 30:0. Spektakularnim poenom je povećao prednost na 40:0. Iskoristio je Nole prvu set loptu i vodi u setovima posle 36 minuta!

Đoković – Museti 5:3

Novim loptama je servirao Museti za ostanak u prvom setu i dobro je počeo – 15:0 za Italijana. Pogrešio je Đoković i Italijan je stigao do 30:0. Pustio je ruku Museti, odlično odservirao, stigao do drugog asa i povećao prednost na 40:0. Odlično je ponovo servirao, a onda lagano završio gem poentiravši iz voleja – 5:3.

Đoković – Museti 5:2

Sa tri savršena servisa Novak je brzo došao do 40:0, a onda je servis-volejom osvojio i ovaj gem, pa je povećao prednost na 5:2.

Đoković – Museti 4:2

Nekada prvi junior sveta, Lorenco Museti je bolje počeo gem u kojem servira i poveo je sa 15:0, ali već u narednom poenu je napravio grešku – 15:15. Nije uspeo dovoljno brzo da promeni smer kretanja Đoković, pa je Museti preuzeo kontrolu i dobio taj poen za 30:15. I ovaj forhend Musetija je otišao široko, pravo u aut za izjednačenje 30:30. Malo je požurio Đoković, izgubio je strpljenje, pa je njegov forhend otišao u aut – 40:30. Savršen tajming za bekhend je imao Museti i stiže do novog gema, smanjuje na 4:2.

Đoković – Museti 4:1

Ovaj gem je dobro počeo za Musetija koji je poveo sa 0:15, a potom i sa 0:30. Koliko je bez kontrole odigrao Nole forhend, i doveo sebe u situaciju da se suočava sa tri brejk lopte – 0:40. Odličnim servisom poništio je jednu – 15:40. Ponovo je vrhunski odservirao Nole i smanjio na 30:40. Naterao je Đoković Musetija da pogreši i tako je Nole spasao sve tri brejk lopte – 40:40 i vratio se potpuno u ovaj gem. Ravno je ponovo odigrao Museti bekhend i pogrešio, pa je Nole stigao do prednosti, a onda u narednom poenu bez problema uhvatio drajv volej i stigao do 4:1.

BREJK! Đoković – Museti 3:1

Museti je napravio grešku i Đokoviću pripada prvi poen u četvrtom gemu. A onda je usledila magija! Sa osnovne linije je potrčao ka mreži, pokazao koliko je elastičan i poentirao za 0:30. Museti je potom dobro odservirao i smanjio na 15:30. Usledio je još jedan dobar početan udarac – 30:30. Posle dva dobra servisa, Museti je napravio duplu grešku i Novak je došao do brejk šanse – 30:40. Nije iskoristio šansu Đoković, u otvorenoj razmeni udaraca, pogrešio je prvi Srbin – 40:40. Odlično su odigrali naredni poen obojica, na mreži se Nole branio i izgubio taj duel, pa je Italijan došao do prednosti. Raspalio je paralelu Museti, hteo je da pogodi liniju, ali je loptica završila u autu za novo izjednačenje – 40:40. Savršeno je Novak preusmerio bekhend koji mu je dozvolio dalji razvoj poena i Srbin je došao do nove brejk šanse koju je iskoristio.

Đoković – Museti 2:1

Novak je odlično počeo drugi gem na svoj servis i brzo poveo sa 30:0. Nije uspeo dovoljno ravno da uhvati loptu Museti, pa je pogrešio i Nole je stigao do 40:0. Bez izgubljenog poena, dobrim servisima je Nole stigao do 2:1.

Đoković – Museti 1:1

Prvi put večeras je servirao Museti i odmah napravio duplu servis grešku, pa je Nole poveo sa 0:15. Ponovo je napravio grešku Museti iz forhenda i Đoković je došao do 0:30. Potom je Nole pogrešio i Museti koji je već napravio četiri neiznuđene greške je smanjio na 15:30. Odlično se snašao Museti na mreži i uspešno izveo volej – 30:30. Aplauz za potez je dobio i od Noleta. Usledio je i treći poen u nizu za Italijana posle Noletove greške iz bekhenda – 40:30. Još jedna greška Novaka i Museti stiže do prvog gema u meču.

1:0 za Đokovića

Prvi poen u meču je uzeo Museti i došao do 0:15. Potom je oštro stigao i do 0:30, a onda je Nole stigao do poena iz servisa i smanjio na 15:30. Teren je veoma brz, a Nole je servisom opteretio forhend Italijana i došao do izjednačenja 30:30. Posle 0:30, Novak je stigao do prednosti – 40:30. Konsolidovao se Đoković i dobio prvi gem u meču.

Meč je počeo. Prvi na servisu je Novak Đoković.

Novak je izašao na teren, a publika u Dubaiju ga je dočekala ovacijama! Ovo je teniski svet čekao od poetka ove godine! Najbolji na svetu se vratio u akciju!

Duel Đoković – Museti bi trebalo da počne oko 19.20 časova pošto je tek nedavno završen dramatičan meč Mareja i O’Konela koji je pripao britanskom teniseru u tri seta.

Od tada najbolji teniser sveta nije izlazio na teren. Znamo svi šta se desilo u Australiji, znamo da je deportovan iz Melburna jer su mu tamošnje vlasti poništile vizu, da je dva puta izlazio pred sud. Ali sada je sve to iza njega i Nole je spreman da živi i diše tenis u narednih sedam dana u Dubaiju.

Njegov prvi rival je Italijan Lorenco Museti, 57. teniser sveta, Njih dvojica su već jednom odmeravali snage, prošle godine na Rolan Garosu, kada je Italijan pokazao zube i na šljaci u Bulonjskoj šumi je vodio sa 2:0 u setovima, ali je Nole uspeo da preokrene. Museti je rešen da danas pokaže šta je naučio nakon lekcije iz Pariza.

– Lepo ću se zabaviti i pokušati da eliminišem prvog na svetu – rekao je Museti.

Sa druge strane, Nole želi da stigne do završnice i osvoji prvi trofej u 2022.

– Imam samo jedan scenario u glavi, a to je da dobijem svaki meč koji budem igrao ovde – rekao je Nole.

Đoković današnjim duelom počinje i borbu za broj jedan. Zbog svega što mu se dešavalo u Australiji u 2022. nije odigrao nijedan meč, a ukoliko Danil Medvedev ove sedmice osvoji Akapulko, postaće prvi teniser sveta za sedam dana.

– Situacija je u Danilovim rukama, ali ako osvoji Akapulko zaslužuje da bude prvi na svetu. Pre ili kasnije će se to dogoditi, a kada se dogodi biću prvi koji će mu čestitati.

blic.rs