DOKTOR U HITNOJ SLUŽBI U CAZINU PACIJENTICU KOJA SE ŽALILA NA ASTMU UPUTIO PSIHOLOGU: IMAŠ PROBLEM S PSIHOM

Region

DOKTOR U HITNOJ SLUŽBI U CAZINU PACIJENTICU KOJA SE ŽALILA NA ASTMU UPUTIO PSIHOLOGU: IMAŠ PROBLEM S PSIHOM

Nisu rijetke pojave i informacije koje šalju našu čitaoci o neugodnostima i lošem tretmanu u zdravstvenim ustanovama.

O neprofesionalnom odnosu osoblja hitne pomoći Doma zdravlja Cazin posebno potvrđuje i slučaj i priča Cazinjanke Sare Mahmutović koja je podijelila svoje iskustvo na FB profilu.

Mladi ljudi upravo zbog ovakvih situacija gube nadu u našu državu i narod, kao i Sara nakon sinoćne situacije.

Sramotna je činjenica da u zdravstvu kao jednoj od javnih službi radi čovjek bez savjesti. Nebrojeno puta sam se susrela s nepravdom sistema i institucija ali kap koja je prelila čašu je večerašnji događaj u hitnoj pomoći. Od malena imam dijagnozu alergijske astme te se u ovo doba godine borim s nedostatkom kisika koji u najgorem slučaju dovodi do gušenja.
Već sedmicu dana imam simptome koji su se večeras pogoršali te sam se uputila u Hitnu pomoć Doma zdravlja Cazin. Ulazim unutra i čim sam čula koji je doktor u smjeni došlo mi je da se vratim kući i nastavim se gušiti. Nisam se vratila jer u očima moje mame sam vidjela nadu da će mi taj čovjek pomoći jer samo ona i ja znamo kroz šta prolazimo u ovom periodu. Čovjek me, što bi se reklo u našem narodu, pregledao “ofrlje” i kaže “imaš problema psihom. Posjeti psihologa”.

Daje mi uputnicu za Bihać i drsko nas pozdravlja. Mene nije sram reći da sam psihologa posjećivala redovno jer mentalno zdravlje je jednako važno kao i fizičko. Mogu samo reći da moja astma nema veze s psihom.

Nepravda, korupcija, nasilje i vladavina nesposobnih političara je naš stil života, nalazi se u svakoj pori ovog nakaradnog sistema. “Svoju budućnost ću graditi negdje drugo jer sam izgubila svaku nadu u bolje sutra – poručila je mlada Cazinjanka.

hayat.ba