DA SAM ZNAO DA JE MATEJ, ZAKLJUČAO BIH VRATA!” Detektiv otkrio ŠOK informaciju – da li je Splićanin zbog ovoga trčao po gradu?

Region

DA SAM ZNAO DA JE MATEJ, ZAKLJUČAO BIH VRATA!” Detektiv otkrio ŠOK informaciju – da li je Splićanin zbog ovoga trčao po gradu?

Privatni beogradski detektiv Braca Zdravković je već nekoliko puta iznosio teorije o nestanku Splićanina Mateja Periša. Koliko su njegove procene verodostojne, teško je reći, kao i da li sve ove analize radi da bi privukao pažnju medija.

Dok se za mladićem još intenzivno traga, Zdravković je u najnovijoj epizodi svoje Jutjub emisije pod nazivom ‘Čudne priče’ analizirao susret taksista i Mateja, koji su kobne večeri snimali nadzorne kamere, i izneo neke nove teorije o veče u klubu ‘Gotika’.

– Svi su se pitali zašto je Matej zaustavio vozilo ako ne namerava nigde. Problem je u tome što je, kada je zaustavio vozilo, prvo progovorio, a onda je očigledno pokušao da uđe u njega. Mnogi s pravom pretpostavljaju, dakle, da je hteo negde da uđe i ode. Međutim, uveren sam da je hteo da pita taksistu gde je neko mesto – smatra Zdravković, dodajući da je i sam malo istraživao među taksistima. Tvrdi da je razgovarao sa desetak njih i da su mu svi rekli da se na desnoj strani volana nalazi sigurnosno dugme koje automatski zatvara sva vrata radi njegove bezbednosti.

– Koriste ga kad god sretnu potencijalnog kupca koji ne izgleda kao sigurna osoba. Jedan od njih mi je rekao da bi zaključao vozilo da je bio na mestu kolege kome je prišao Matej – objasnio je beogradski detektiv na snimku.

Taksista je vozio obezbeđenje

On je uveren da se taksista nije javio, smatra Zdravković, pa ga je ignorisao i otišao dalje.

– Zato imamo situaciju da Matej zgrabi ručak i vozilo ide dalje. Nije tačno da je nekoga vozio, hteo je da izbegne opasnu situaciju – rekao je on.

Zdravković je u razgovoru sa taksistom otkrio još jednu zanimljivost zašto je Matej napustio klub. Kaže da je taksista veoma dobro upoznat sa situacijom u „Gotiku”, kao i da su mu obezbeđenje redovne mušterije. Te noći kada je Matej nestao, taksista je od obezbeđenja čuo nepoznatu priču iz kluba.

– Te večeri kada je nestao, za istim stolom bila je Matejeva grupa iz Splita i Zadra. Zabavljali su se i pili, a u jednom trenutku su počeli da se svađaju sa drugom navijačkom grupom koja je sedela za susednim stolom, pevajući navijačke pesme. U jednom trenutku je bilo malih incidenata koji nisu bili fizički. Situacija se naelektrisala, a obezbeđenje je dolazilo četiri puta da ih smiri. Prema rečima taksiste, te noći je u klubu bio i vlasnik „Gotike“ – navodi detektiv.

Nije bilo borbe?

Vlasnik, napominje, nije želeo haos na novogodišnjoj proslavi, niti da prekida program, pa je osiguranje sprečilo dalje incidente bez fizičkog obračuna.

Iako Zdravković zaključuje da u klubu nije bilo tuče koja bi bila razlog da Periš napusti klub, za njega je veoma neobično što ispred „Gotike” nije bilo policijske patrole, što je tamo uobičajena pojava. A pogotovo što u novogodišnjoj noći nije bilo policije.

Sve se svodi na “šta je kamera primetila”, a ne šta je nečije oko primetilo i da li je ta osoba bila na tom mestu i podnela izveštaj o stanju, tvrdi beogradski detektiv i dodaje da su operativne službe ispred ovakvih klubova. Pojavljuju u tajnosti i da ako je neko u zvaničnom izveštaju rekao šta se tamo dogodilo, policija nije dužna da to saopšti medijima.

pink.rs