VIDEO Nove snimke kaosa na tribinama Sanchez Pizjuana: Policija pendrecima na Boyse

Region

VIDEO Nove snimke kaosa na tribinama Sanchez Pizjuana: Policija pendrecima na Boyse

Penal za 1-0 koji je realizirao Ivan Rakitić izazvao je val nezadovoljstva među više od 1000 BBB-ovaca smještenih na tribinama. Letjeli su stolci, a specijalci su pokušavali ‘batinama’ uvesti red. I nisu imali milosti

Dinamo je u četvrtak izgubio protiv Seville 3-1 u prvoj utakmici šesnaestine finala Europske lige na Sanchez Pizjuanu, a utakmicu su obilježili i neredi na tribini gdje su bili Dinamovi navijači – Bad Blue Boysi.

Penal za 1-0 koji je realizirao Ivan Rakitić izazvao je val nezadovoljstva među više od 1000 BBB-ovaca smještenih na tribinama. Letjeli su stolci, a specijalci su pokušavali ‘batinama’ uvesti red. I nisu imali milosti za hrvatske navijače.

Nove snimke sukoba španjolske policija i Bad Blue Boysa danas su preplavile društvene mreže.

Dinamo je za utakmicu u Sevilli prodao oko 1200 ulaznica, no hrvatskih je navijača u Španjolsku, neslužbeno, stiglo preko 1700. Četiristo (400) njih španjolska je policija označila kao ‘iznimno nasilnim’ zbog čega su gradske vlasti angažirale oko 350 policajaca i isto toliko zaštitara kao osiguranje na i izvan stadiona.

Nekoliko manjih incidenata dogodilo se večer uoči utakmice. Brojni građani dojavljivali su tučnjave, gužvu i vrisak po gradskim ulicama, pogotovo u kvartu Paseo Colón gdje se nalaze brojni barovi na kojima se ispijao alkohol, a zasad nema informacija koliko je hrvatskih navijača uhićeno.

24sata