SRPKINJA DRŽALA PSE NA HOROR FARMI: Policija objavila sliku, mole sve koji su kupili rotvajlere od nje da se hitno jave! (FOTO)

Region

SRPKINJA DRŽALA PSE NA HOROR FARMI: Policija objavila sliku, mole sve koji su kupili rotvajlere od nje da se hitno jave! (FOTO)

Državljanka Srbije (32) uhapšena je prošle nedelje u Austriji zbog ilegalnog uzgoja pasa i držanja životinja u jezivim uslovima, a sada je policija ove države objavila sliku osumnjičene kako bi se građani koji su od nje kupili ljubimce javili.

Policija je, prema navodima portala Hojte, ubeđena da ima još oštećenih kojima je Srpkinja prodavala bolesne pse.

– Svako ko je kupio štence haskija ili rotvajlera od devojke koja je na slici u periodu od 2. jula 2017. do 5. februara 2022. godine, a koji su u trenutku rođenja bili evidentno teško bolesni, a potom i umrli neka se jave nadležnima – navodi portal.

Kako je već pisano, policija je u Donjoj Austriji u dve kuće koje pripadaju Srpkinji, pronašla više pasa koji su spašeni i odvedeni u azil.

– Pet odraslih rotvajlera, četiri haskija i dva šteneta iste rase živeli su u jezivim uslovima. Pod kuće bio je pokriven fekalijama, a životinje nisu imale pristup vodi – piše portal.

Zvaničnici su posumnjali da se podrum koristi za ilegalni uzgoj štenaca ili kao usputna stanica za ljubimce pre preprodaje, pa su po nalogu ušli u kuću u prisustvu državnog veterinara.

– U zgradi se osećao jak i neprijatan miris. U frižideru koji nije bio priključen na struju nalazila se tečnost katastrofalnog mirisa, a istražitelji su utvrdili da su psi boravili u prostoriji punoj psećeg izmeta, urina, otpada i ostataka – opisali su svedoci za austrijski NoeOrf.

Oni dodaju da se čula glasna muzika, koja je očigledno bila tu kako bi prigušila lavež pasa.

Dva mlada rotvajlera pronađena su u u podrumu, a četiri šteneta sibirskog haskija bila su iza drvene pregrade.

Policija je ušla u trag Srpkinji, nakon što je automobil bečkih registarskih oznaka došao do kuće, verovatno kako bi preuzeo neko od štenaca. U autu su bili takođe državljani Srbije stari 20 i 11 godina.

Stariji muškarac, za koga se sumnja da je umešan u trgovinu kućnim ljubimicima, nalazi se pod istragom a on je austrijskoj policiji dao podatke o svojoj saradnici.

– U domu optuženog zatečena je slična scena kao i u kući optužene Srpkinje. Mladi mužjak rotvajlera pronađen je u prostoriji okružen izmetom i urinom. Šest štenaca haskija i dva zeca bili su zaključani u podrumu, a nekoliko drugih pasa je bilo zaključano u pomoćnoj zgradi u bašti, koji nisu imali ni hranu ni vodu – prenosi NoeOrf.

U kući pronađene su i dve vakcinalne karte pasa i pismena zabeleška o prodaji šteneta rotvajlera po ceni od 750 evra, koji zbog akcije policije nije predat u ruke vlasniku.

Kurir.rs