Njemačka se sprema za kaos: Pola zemlje u crvenom, stiže jaka oluja, moguć je i tornado

Region

Njemačka se sprema za kaos: Pola zemlje u crvenom, stiže jaka oluja, moguć je i tornado

Vlasti su zatvorile škole, parkove, ulice. Građane su pozvali da u noći na četvrtak ostanu u svojim kućama. Posebno su ih upozorili da izbjegavaju boravak u parkovima i šumama. Dežurne službe su u pripravnosti

Oluja Ylenia bi trebala noćas pogoditi Njemačku. Meteorolozi se boje najgoreg. Upozorili su na jako nevrijeme i visoke valove i poplave u Hamburgu i na području uz Sjeverno more.

Očekuju se i udari vjetra od 100 km/h, a u nekim dijelovima zemlje bi se mogao stvoriti tornado. Za veći dio zemlje izdali su crveno upozorenje za jak i orkanski vjetar.

Građane su vlasti upozorile da bi snažan vjetar mogao čupati stabla, rušiti crjepove i nositi predmete. Moguće su štete na zgradama i poteškoće u prometu. Građanima su savjetovali da bi bilo najbolje da ostanu kod kuće.

U Thüringenu će, kažu meteorolozi, padati jaka kiša koja bi mogla prouzročiti poplave. Zatu su u srijedu cijeli dan postavljali zečje nasipe. Neke ceste su zatvorili jer se boje da bi vodena bujica mogla nositi aute.

Njemačke željeznice su rekle kako prate stanje te kako su u pripravnosti otkloniti eventualne štete. Neke škole su najavile da u četvrtak neće biti nastave.

24sata