Dječak koji je 2016. oduševio regiju danas je favorit za predstavnika Hrvatske na Eurosongu

Region

Dječak koji je 2016. oduševio regiju danas je favorit za predstavnika Hrvatske na Eurosongu

Marko Bošnjak, dječak koji je 2016. svojim nastupom na jednom takmičenju oduševio cijelu regiju, danas je u utrci za hrvatskog predstavnika Eurosonga koji će se ove godine održati u Torinu, a njegova pjesma poseban je favorit među slušateljima.

Marko, koji dolazi iz Prozora, publici je poznat još od ranije kada je kao dvanaestogodišnjak svojim izuzetnim vokalnim sposobnostima izborio pobjedu na takmičenju “Pinkove zvjezdice”.

Tada su ga prozvali “čudom od djeteta”, a na njegove izvedbe, koje i danas skupljaju preglede, rijetko ko je mogao ostati ravnodušan.

Marko danas ima 18 godina, živi i školuje se u Zagrebu. Proteklih godina objavljivao je obrade pjesama koje je publika imala priliku čuti na njegovom YouTubeu kanalu, a ove godine s pjesmom “Moli za nas” predstavio se na hrvatskom takmičenju “Dora”.

Mladi pjevač takmiči se sa još 14 izvođača, a odluka ko na proljeće odlazi u Torino bit će donijeta 19. februara. Ipak, svi znakovi upućuju na to da upravo ovaj mladić ima najbolje izglede da odnese pobjedu.

Za svega pet dana njegova pjesma, koju je potpisao Vlaho Arbulić, popela sa na treće mjesto trendinga na YouTubeu, a uz 176 hiljada pregleda, mnogi su za njega imali samo riječi hvale.

“Produkcijski najkvalitetnija pjesma. Mistično, suvremeno, na hrvatskom, a opet nekako drugačije. Na prvu mi je jedina ostala u sjećanju. Marku želim svu sreću”, jedan je od komentara ispod, a podršku su mu pružili i brojni poznati Hrvati.

Još neki od favorita na Dori su Mia Dimšić i pjesma “Gulity Pleasure”, Elis Lović i “No War” te Tia i “Voli me do neba. Među ovogodišnjim takmičarima našli su se i Zdenka Kovačiček i Mila Elegović.

klix.ba