BLAGODATI JABUKE SU BROJNE, POGLEDAJTE NEKE OD NJIH

Zdravlje

BLAGODATI JABUKE SU BROJNE, POGLEDAJTE NEKE OD NJIH

Blagodati jabuke su brojne, a mnogi ju danas svrstavaju u najraširenije i najpoznatije voće. Njeni najvažniji sastojci su vitamini A i C, te beta karoten, željezo, kalij i mnogo minerala. Vjeruje se da svakodnevnim konzumiranjem jabuke možemo smanjiti mogućnosti obolijevanja od raznih vrsta bolesti, a osim što je sjajna za čišćenje organizma od toksina, sadrži i serotonin koji je zaslužan za podizanje raspoloženja.

ODLIČNA JE ZA DIJETU

Jabuka je voćka koja je prepuna dijetalnih vlakana. Osim što je neizmjerno zdrava, idealna je namirnica za sve ljude koji vole slatko, a istovremeno žele ili moraju iz nekog razloga držati dijetu. Također osigurava osjećaj sitosti i sadrži samo oko 70 kalorija.

ČUVA KRVOŽILNI SUSTAV

To ukusno voće sprječava začepljenje krvnih žila i kontrolira holesterol, te cjelokupni rad srca. Smanjuje mogućnost od srčanih oboljenja.

IDEALNA ZA DETOKSIKACIJU

Jabuke nas spašavaju od toksina koji se nakupljaju u ljudskom organizmu i tako čiste naš organizam. Zbog velikog udjela vode kojom obiluju potiču i mokrenje, te tako pomažu u izbacivanju viška tekućine iz organizma.

RJEŠAVA PROBAVNE PROBLEME

U slučaju da imate probleme s probavom, jabuka je idealno rješenje za vas. Ona je savršena za borbu protiv opstipacije i nadutosti.

ZA ZDRAVE ZUBE

Osim što mogu poslužiti kao osvježivač lošeg zadaha, jabuke izgrađuju vaše zube, sprječavaju pojavu karijesa i loših bakterija u usnoj šupljini.

KAO UMIRUJUĆE SREDSTVO U BORBI PROTIV STRESA

Nakon napornih aktivnosti unutar našeg organizma kao što su naporna tjelovježba ili vrlo stresni trenuci, jabuke dolaze kao savršeni lijek jer sadrže minerale koji pomažu u procesu oporavka.

hayat.ba