Vodeći europski avioprijevoznik ismijao Đokovića: Mi nismo aviokompanija, ali letimo…

Svijet

Vodeći europski avioprijevoznik ismijao Đokovića: Mi nismo aviokompanija, ali letimo…

Mi nismo aviokompanija, ali letimo avionima, napisali su na društvenim mrežama iz irske aviokompanije Ryanair uz objavu intervjua Novaka Đokovića kojeg je dao za BBC

Srpski tenisač Novak Đoković (34) nedavno je u prvom velikom intervjuu za BBC nakon deportacije iz Melbournea rekao da se neće cijepiti bude li to uvjet za nastup na turnirima.

– Nikad nisam bio protiv cijepljenja, razumijem da globalno svi pokušavamo suzbiti virus i završiti sve ovo – kazao je Đoković nakon čega je jasno odgovorio je li spreman žrtvovati nastupe na Wimbledonu i Roland Garrosu:

– Da, to je cijena koju sam voljan platiti!

Irska aviokompanija Ryanair na društvenim je mrežama podijelila Đokovićev intervju napisavši:

“Mi nismo aviokompanija, ali letimo avionima”, objavili su.

Đokovićev stav o cijepljenju je jasan te je spreman žrtvovati lov na Rafalea Nadala i 21 Grand Slam titulu kao i prvo mjesto na ATP ljestvici.

– Cijepio sam se kao dijete, ali sam uvijek podržavao slobodu izbora što stavljate u svoje tijelo. Nadam se da ću moći igrati još puno godina – rekao je prvi reket svijeta nadajući se kako će se uvjeti za nastup na nekim turnirima ipak promijeniti.

Podsjetimo, Đoković je odlukom australskom suda u konačnici deportiran zbog problema s vizom, a njegova saga u Melbourneu trajala je gotovo dva tjedna.

– Ljudi vjerojatno ne znaju da me nisu deportirali iz Australije jer nisam cijepljen ili zbog što sam prekršio neka pravila ili napravio grešku u obrascu za vizu. Ne nego je ministar za imigraciju iskoristio diskrecijsko pravo poništiti mi vizu na temelju percepcije da bih mogao stvoriti antivakserski osjećaj u državi ili gradu. S time se apsolutno ne slažem – zaključio je Đoković.

24sata