NA PROTESTIMA U SRBIJI MLADIĆA POKOSIO AUTOMOBIL: NOSIO GA NA HAUBI

Region

NA PROTESTIMA U SRBIJI MLADIĆA POKOSIO AUTOMOBIL: NOSIO GA NA HAUBI

Ispred Palate Srbija, gdje se održava dodjela odlikovanja povodom Dana državnosti Srbije, počeo je protest više ekoloških organizacija koje traže da se zakonom trajno zabrani iskopavanje bora i litijuma u ovoj zemlji.

Aktivisti su oko podne, iz više pravaca, u manjim grupama, blokirali nekoliko ulica. Kordon policije ih, međutim, spriječava da priđu Palati Srbija.

Na raskrsnici Ulice antifašističke borbe i Bulevara Mihaila Pupina došlo je do incidenta, kada je automobil koji je pokušao da probije blokadu udario mladića koji je učesnik protesta.

Automobil je udario mladića i nekoliko metara ga je nosio na haubi, dok su ostali učesnici protesta lupali po vozilu pokušavajući da ga zaustave.

Demonstranti su zatim prišli mladiću koji je sa haube pao na kolovoz, i on im je rekao da je dobro i da nije ozbiljnije povrijeđen.

Uhvatio se za brisače

U kratkoj izjavi rekao je da je stajao na ulici i da je „bukvalno pao na haubu“ i uhvatio se za brisače u strahu da ne padne.

Mislio sam da će da stane, on je ubrzao samo. Mislim da sam dobro, sigurno ću ići kod doktora, ali nema potreba za Hitnu pomoć. Ovo je moj trofej, za to sam se držao – kazao je mladić pokazujući brisač koji je otkinuo sa vozila koje ga je udarilo.
Rekao je i da se nije uplašio, da “ima spreman šator” i da je spreman da učestvuje na protestima do kraja.

 N1.hayat.ba