‘Poznavao sam žrtvu iz pučke kuhinje, pričala mi je da nema novaca i da prodaje pletivo’

Region

‘Poznavao sam žrtvu iz pučke kuhinje, pričala mi je da nema novaca i da prodaje pletivo’

Riječani su potreseni zbog teškog ubojstva Darinke K. (67). Oglasio se i njen sugrađanin Dragan, koji ju je dobro poznavao

Osumnjičeni za ubojstvo žene u Rijeci Romano Brnada je u utorak u policijskom kombiju došao na ispitivanje gdje je proveo malo manje od sat vremena.

Po službenoj dužnosti mu je dodijeljen odvjetnik Aris Šarunić koji nije htio davati nikakve izjave, piše RTL.

– Zbog opasnosti od bijega, ponavljanja kaznenog djela, utjecaja na svjedoke smo predali prijedlog za istražni zatvor sucu istrage Županijskog suda u Rijeci – rekla je Tea Radovani, zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Rijeci.

Veljko Miškulin, predsjednik Županijskog suda u Rijeci je rekao kako je sutkinja prihvatila sve navedene razloge za zatvor.

– Optužen je za teško ubojstvo. Također, već od prije ima više prekršajnih prijava, a i planirao je put u Ameriku što može značiti da je zapravo planirao bijeg – dodao je.

Moguća zatvorska kazna je od deset pa do 50 godina.

– Ne možete zamisliti kolika je to snaga i adrenalin. Pa 3 osobe ga nisu uspjele zaustaviti – rekao je Tomislav Dizdar, načelnik PU primorsko goranske.

Sugrađani su i dalje potreseni ovim slučajem.

Oglasio se i Dragan Simić koji je poznavao žrtvu.

– Žalila mi se u pučkoj kuhinji kako nije imala dovoljno novaca za živjeti i jesti. Znam da je plela jer je prodavala razna pletenja – rekao je.

Rijeka je zavijena u crnilo zbog teškog ubojstva na ovako okrutan način.

24sata