Dea Đurđević 3 godine nakon nesreće: Govorila sam samoj sebi ja nemam razlog da umrem, imam samo 28 godina

Showbizz

– Ekstremno imajte koncentraciju kada ste učesnik u saobraćaju. Za sekund život može da vam se promeni, kaže Dea

Voditeljka Dea Đurđević pre tri godine u Beogradu doživela je tešku saobraćajnu nesreći i kako sama za Telegraf.rs tvrdi, seća se svakog trenutka tog jutra.

– Osećala sam nadljudske bolove. Molila sam lekare da mi nešto daju protiv bolova, ali oni nisu smeli jer su morali da me pregledaju…Bodrila sam samu sebe i govorila da ja “nemam razlog da umrem”. Tri i po meseca sam bilo kritično – priča Dea.

Danas je bila u poseti lekarima i saobraćajnoj policiji.

– Želela sam da ih danas sve pozdravim i zahvalim se na svemu. Srećna sam jer volim život, ljude… Bog mi je dao šansu da živim- kaže Dea.

Dea je i tog 7. februara 2019. godine želela samo jedno da dobije šansu da svima kaže šta oseća.

– Po glavi mi se samo vretelo “šta sve mogu da izgubim, a šta nisam uradila”. Rekla sam Bože, pa ja imam samo 28 godina… Nikome ne želim ništa lose, nikoga nisam ubila – volim ljude, život – priča Dea i danas je zahvalna na svemu svim ljudima koji su bili uz nju.

Poznata voditeljka ima jaku poruku za sve učesnike u saobraćaju:

– Ekstremno imajte koncentraciju kada ste učesnik u saobraćaju. Za seknud život može da vam se promeni!

Dok je bila u bolnici maštala je da se probudi u svom krevetu.

Samo voljom za životom prebrodila je sve što je bilo pred njom. Pre tri godine lekari su se borili da je spasu život. Danas Dea može da pomera i prste na ruci.

– Nakon šest meseci od saobraćajke naučila sam da napravim 25 koraka kako bi od šminkernice do studija sela u stolicu i vodila program – kaže Dea i dodaje da je snagom volje sve je uspela.

Priznaje da je veliki borac i da život živi punim plućima. Voli svoju porodicu, prijatelje i posao.

I na kraju u razgovoru za Telegraf.rs osvrnula na dan koji joj je promenio pogled na život.

– Ja sam tog jutra krenula na posao, vozila se, usporila, zaustavila se kod trafike da uzmem šta mi treba zato što sam imala vremena još do posla. Međutim, mene devojka od pozadi udari, i ona negde kao da me je parkirala na trotoar. Ja sam izašla sa njom da se dogovorimo, klasika. Ona se meni izvinjavala, ja sam rekla okej, samo da pozovem producenta da kažem da ću kasniti jer mi je bilo najvažnije da stignem na posao – rekla je voditeljka.

– Sećam se da sam ja njoj rekla: “Hajde dođi na trotoar da te ne udari nešto”. Ja sam došla na trotoar, pozvala koleginicu na telefon, ona mi je viknula: “Pazi!”, a u momentu kada je rekla pazi ja sam digla glavu, videla farove i sakrila se rukom. Krenula sam da bežim, autobus me je zakucao za zid i vukao me je – započela je Dea i dodala:

– Znam da mi je došao do vrata i onda se vratio u rikverc. Sećam se da kad se on vratio u rikverc, ja ne mogu da pomerim noge ni ništa i vidim svoju ruku tamo. Mozak uopšte ne može da poveruje da ti se to desilo. Mozak misli da ga lažeš. Ja se sećam da sam se okretala samo da sebi potvrdim da je imam a u stvari je nigde nije bilo. I tu bih da savetujem ljude da kad vidite nekog tako, samo mu priđite da vam vidi oči jer ja sam taj prvi minut ležala sama, dok mi nije prišla devojka Marija Dimitrijević. Ja sam stvarno mislila da ću da umrem sama! Tu tako sama u krvi jer mi niko nije prišao – tvrdi Dea.

(Telegraf.rs)