Bio je legenda glazbene scene, pjevao velike hitove, a danas u Puli živi od 1300 kuna mirovine

Showbizz

Bio je legenda glazbene scene, pjevao velike hitove, a danas u Puli živi od 1300 kuna mirovine

Iako je doprinose uplaćivao više od 40 godina, mirovina koju je dobio nedovoljna je za pristojan život. Ipak, Vajtu nije napustio vedar duh, iako danas pjeva samo za prijatelje

Glazbenik Seid Memić Vajta (72) pjesmom ‘Lejla’ predstavljao je 1981. bivšu zemlju na Eurosongu. Prateće vokale pjevale su mu Neda Ukraden, Ismeta Dervoz i Jadranka Stojaković. Nakon njega pjesmom istog naziva, 2006. je na istu pozornicu došao i Hari Varešanović.

U njegovom glazbenom opusu su još pjesme ‘Prevari me srce moje’, ‘Azra’, ‘Zlatna ribica’, ali pjevač je posljednjih nekoliko godina u mirovini. Iako je doprinose uplaćivao 40 godina, mirovina koju je dobio iznosi 326 maraka, odnosno oko 1300 kuna, ispričao nam je ranije.

Rekao je tada da se ne zamara niskom mirovinom. Putuje svijetom i svako malo je u drugom gradu. Danas zapjeva samo u manjim prostorima za sebe i društvo. Živi na relaciji Pula – Hamburg, gdje mu živi i radi supruga Vojka.

– Zamisli da snimam pjesmice u državi koja je treća po siromaštvu u svijetu. Ne mogu i nemam volje. Kad vidim da sve biramo po nacionalnosti, gadi mi se. Imam i previše pjesama i moj opus je jedinstven u toj galeriji BiH i jugoslavenske pop i rok muzike – rekao nam je tada Vajta.

24sata