Rešite problem sa nesanicom: Šest namirnica koje USPAVLJUJU

Zanimljivosti

Rešite problem sa nesanicom: Šest namirnica koje USPAVLJUJU

U sebi sadrže melatonin koji organizam uvodi u stanje sna

Ako vas muči nesanica i danima ne možete da spavate, treba da znate da određene namirnice podstiču organizam na san.

U tom slučaju trebalo bi da ih jedete neposredno pre spavanja jer će vam pomoći da lakše utonete u san.

Evo koje namirnice su u pitanju:

Ovsene pahuljice
Iako je ovo omiljeni doruačk mnogima, činija ovsenih pahuljica pomoći će vam da lepše spavate jer ovas podstiče lučenje melatonina koji organizam postepeno uvodi u san.

Bademi
Šaka ovog orašastog voća će vam pomoći da zadremate očas posla. Bademi sadrže triprofan i magnezijum koji smiruju nervne i mišićne funkcije, kao i srčani ritam i time obezbeđuju miran i kontinuiran san.

Med
Jedna kašika meda pred spavanje smanjiće budnost i pomoći vam da imate siguran san. Pojedite kašiku proverenog meda sa čašom vode pre spavanja kako biste obezbedili sebi da mirno spavate. Osim za san, med je odličan saveznik dobrom imunitetu, pa ga možete koristiti i nakon buđenja.

Trešnje
Još jedna u nizu namirnica koja sadrži melatonin i ako se jedu redovno, uticaće na ciklus spavanja i obezbediti da imate normalan cirkadijalni ritam.

Crna čokolada
Dok je mlečna čokolada stimulans, crna čokolada utiče na lučenje serotonina, koji opušta telo i um i time utiče na kvalitet sna.

Ćuretina
Poslednja namirnica na ovom spisku koja sadrži triprofan, koji se pretvara u serotonin i melatonin bez kojih san ne bi bio moguć.

objektiv.rs