Oca petoro djece šokirale riječi policajca: “Kad si pravio toliko, kupi autobus”

Zanimljivosti

Porodica sa troje i više djece u Srbiji je iz godine u godinu sve manje. Ipak, Alempijevići iz sela Prilipac kod Požege prkose toj statistici. Nataša i Borivoje, iako jako mladi, već imaju petoro zdrave djece, koja uveseljavaju svaki njihov dan. Kažu, sretni su i zadovoljni, ali sasvim slučajno upravo zbog velike porodice vrlo često se nađu u problemu.

“Porodica je velika i treba dosta novca da se preživi. Sretni smo jer imamo našu kuću i automobil, ali onaj skroman i običan, koji sam mogao da priuštim štedeći godinama. Međutim, kad krenemo kod doktora moramo svi je, jer je kuća udaljena od grada i stariju djecu ne smijem ostaviti samu. Mi se spakujemo u vozilo bez problema, ali nas policija obavezno zaustavi i piše kaznu jer je u kolima sedam osoba”, priča za Rinu otac Borivoje.

Shvata da je bezbjednost u saobraćaju najvažnija, ali je trenutno u jako nezavidnoj situaciji. Novca za veći auto nema, a djecu mora povesti na pregled. Sve vreme vozi po ograničenju i ne pravi prekršaje. Ono što ga je, kako kaže, najviše zaboljelo jeste komentar jednog saobraćajnog policajca prilikom zaustavljanja.

“Dam ja njemu moja dokumenta, a on meni da nisam normalan. Kaže, da kad sam već pravio toliku djecu, treba da kupim autobus da ih vozim. Ja ušutim šta ću, ali duša me je u tom trenutku zaboljela i grlo mi se steglo. Nije da ja vozim svu djecu iz obijesti nego zato što tako moram. Da imam novca sigurno bih kupio veći auto. Moja djeca su moje najveće bogatstvo. Radim po cijeli dan kako bih im obezbijedio sve što treba i kad dođem kući i kad mi potrče u zagraljaj, sve zaboravim i kao da se ponovo rodim”, kaže ovaj otac petoro djece.

n1