Ispratio ćerku na avion, ne sluteći šta će joj se desiti: Rekli su mu da će je PUSTITI pod jednim USLOVOM

Zanimljivosti

Ispratio ćerku na avion, ne sluteći šta će joj se desiti: Rekli su mu da će je PUSTITI pod jednim USLOVOM

Piter Krejven iz Belfasta podelio je britanskoj javnosti spornu situaciju nakon što je njegovoj ćerki rečeno da nema validnu papirologiju da se ukrca na let, uprkos tome što nije imala problema kada je putovala dva dana ranije.

Njegova ćerka, 15-godišnja Lusi otputovala je sama sa aerodroma Belfast Siti u Mančester prošlog petka popodne da poseti svog starijeg brata za vikend, prenosi Belfast Live.

Kad je odlazila za Mančester, niko joj na aerodromu nijie tražio nikakve dodatne papire, ali kada se u nedelju popodne vratila na aerodrom u Mančesteru na povratni let, Lusi je odbijena dozvola da se ukrca u avion.

Rečeno joj je da joj je potreban obrazac za odštetu, koji je “Air Lingus” zahtevao od svih mladih bez pratnje.

– Kada je moja ćerka putovala iz Belfasta u Mančester u petak, prijavila se onlajn i sama prošla kroz gradski aerodrom. Nisu joj tražili nikakvu dodatnu papirologiju pre ukrcavanja na let za Mančester. Putovala da vidi svog starijeg brata Risa, koji studira u Mančesteru. Nakon što su proveli vikend zajedno, Lusi se u nedelju vratila na aerodrom za let kući za Belfast. Tek tada joj je odbijena dozvola da se ukrca na “gejtu” jer joj je rečeno da joj je potreban formular za obeštećenje za mlade putnike – naveo je Piter.

“Air Lingus” je potvrdio da svi mladi putnici bez pratnje koji putuju na letovima te avio-kompanije moraju da ispune obrazac odštete i da se ovaj incident istražuje.

– Lusi me je pozvala u nevolji u nedelju i rekla da joj nije dozvoljeno da uđe u avion. Otišao sam na internet i preuzeo relevantni obrazac sa web stranice, popunio ga i poslao joj ga mejlom. Potom ga je pokazala osoblju na izlazu za ukrcavanje u Mančesteru i čak sam razgovarao sa damom preko telefona, ali je rekla da neće pustiti moju ćerku u avion jer je obrazac trebalo da se popuni lično. Objasnio sam da sam u Belfastu, ali osoblje nije pokazalo spremnost da pusti Lusi u avion – kazao je otac.

Lusi ga je potom pozvala pet minuta kasnije dok je on pokušavao da rešim problem sa linijom za korisničku podršku Air Lingusa i videla je avion kako se udaljava udaljava od “gejta”, ali joj je rečeno da joj niko iz avio-kompanije nije objasnio šta se dešava.

Piteru je rečeno da je razlog zašto Lusi nije bio potreban formular kada je putovala iz Belfasta taj što je bila u pratnji odrasle osobe, što u stvari nije bio slučaj.

– Moja supruga i ja smo našu ćerku ostavili na aerodromu u Belfastu u petak i ona je sama prošla kroz aerodrom. Ni u jednom trenutku od nje nisu traženi dodatni papiri. Nije nam rečeno ni o kakvim zahtevima za bilo kakvu dodatnu papirologiju, čak ni kada smo rezervisali let kada su po podacima videli da ima 15 godina.

Piter je rekao da je osoblje Aer Lingusa u Mančesteru otpratilo Lusi nazad do ulaza na aerodrom, pitalo je da li neko dolazi po nju i onda je ostavilo tamo.

– Njen brat Ris morao je da se vrati na aerodrom u Mančesteru vozom da bi razgovarao sa članom osoblja Air Lingusa da pokuša da vrati sestru kući sledećeg dana. Morao je da propusti važna predavanja u ponedeljak ujutru da bi otpratio Lusi nazad na aerodrom. Ovaj put je imala odgovarajući formular, koji je potpisao njen stariji brat – dodao je Piter. (objektiv.rs)