Drama u BiH: Olujni vjetar u potpunosti uništio balon salu

Region

Drama u BiH: Olujni vjetar u potpunosti uništio balon salu

Olujno nevrijeme praćeno jakim udarima vjetra i kišom koje je u poslijepodnevnim satima zahvatilo Goražde, u potpunosti je uništilo balon salu na terenima Sportskog fudbalskog kluba (SFK) Libero.

Predsjednik i trener kluba Senad Hubjer ističe da je šteta stoprocentna te da je samo spletom okolnosti izbjegnuta veća tragedija.

“Obično nakon treninga spustimo golove i reflektore, međutim tako je jak vjetar bio da sam čuo pucanje cijevi u desnom uglu. U tom trenutku željezna konstrukcija je poletila prema meni i uspio sam izbjeći da me udari tako što sam se bacio u lijevu stranu, a preko mene je letilo dvadeset do trideset metara. Sreća u nesreći da nikome ništa nije bilo, jer poslije sam saznao da je čovjek u automobilu koji je tuda prolazio ostao zarobljen ispod balona. Njega smo uspjeli osloboditi uz pomoć vatrogasaca” kazao je Hubjer.

Napomenuo je da su brzo reagovali pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice (PVJ) Goražde koji su pružili maksimalnu pomoć.

“Treninzi su odgođeni do daljnjeg, dok saniramo štetu koja je stoprocentna, ali kako smo napravili jednu, napravićemo i drugu balon salu”, kazao je on.

radiosarajevo.ba