OVO JE MOGUĆ UZROK SMRTI MALOG RAJANA? OTKRIVENI NOVI DETALJI U SLUČAJU KOJI JE POTRESAO SVIJET

Svijet

OVO JE MOGUĆ UZROK SMRTI MALOG RAJANA? OTKRIVENI NOVI DETALJI U SLUČAJU KOJI JE POTRESAO SVIJET

Čitav svijet potresen je smrću dječaka Rajana Avrama (5) koji je četiri dana proveo zarobljen u bunaru u Maroku.

Dječak je upao u bunar dubok 32 metra, u selu u kojem živi. Otvor je bio previše uzak da spasioci uđu i izvuku ga, a širenje bunara je smatrano previše rizičnim. Umjesto toga, spasioci su paralelno sa bunarom kopali tunel kako bi došli do dječaka, a za to vrijeme, poslati su mu kiseonik, hrana i voda, kao i kamera putem koje su spasioci pratili njegovo stanje.

Cio svijet pratio je ovu akciju spašavanja bez daha, a posljednja tri metra do dječaka su spasioci kopali rukama, kako bi izbjegli da dođe do klizišta koje bi zatrpalo malog Rajana.

Svi su se ponadali dobrim vijestima kada je mališan izvučen iz bunara, ali nažalost, nešto kasnije je stigla vijest i da je preminuo. Mnogi mediji izvijestili su da je Rajan preminuo u bolnici, ali je kasnije objavljeno da je dječak već bio mrtav kada su spasioci stigli do njega.

Nakon što su se mnogi od njega potresnim riječima oprostili na društvenim mrežama, počelo je da se postavlja i pitanje kako je dječak upao u bunar i šta je uzrok smrti.

Za sada se još uvijek nije zvanično objavljen uzrok smrti, ali se smatra da je moguće da su do smrtnog ishoda dovele povrede koje je dječak zadobio padom u bunar dubok 32 metra. Također, moguće je da je do toga dovela i hipotermija, jer su tokom sedmice temperature u tom regionu bile oko pet stepeni Celzijusa.

Kada je riječ o tome kako je mališan uopšte upao u bunar, detalji o tome još uvijek nisu poznati, ali je Rajanova majka izjavila da se dječak u utorak igrao pored bunara. Porodica je kasnije rekla da su shvatili šta se desilo kada su čuli prigušeni plač i ugledali mališana na dnu bunara. Nije poznato da li je bunar bio otvoren ili je pak bio zaštićen nekim poklopcem.

hayat.ba