Uživo / Spašavanje dječaka Rajana: U Maroku pao mrak, dječak je još uvijek u bunaru

Uncategorized

ArabNews javlja kako su spasioci došli do dječaka te da je i medicinska ekipa pored njega

ArabNews javlja kako su spasioci došli do dječaka te da je i medicinska ekipa pored njega. Traju pripreme da ga se izvuče van.

Spasioci su nakon cjelonoćnog kopanja ušli u tunel koji vodi do dijela gdje se nalazi petogodišnji dječak. On je 1. febraura upao u bunar dubok 31 metra i tu je zarobljen već pet dana.

Veliki problem prilikom spašavanja predstavlja opasnost od odrona, zbog čega se kopanju moralo pristupiti vrlo pažljivo.

19:45 U Maroku je pao mrak, dječak je još uvijek u bunaru.The medical staff headed by a doctor specialized in resuscitation and nurses entered the tunnel to free Rayan, and give him emergency treatment.

Hespress journalist Abdesalam Chamekh already told Hespress EN the rescue staff succeeded in digging the well to save the 5-year-old Rayan, in a move to rescue him.

In the meantime, an ambulance, equipped with medical staff arrived, as the boy’s parents anxiously wait to take him to the hospital to receive emergency treatment as soon as he is rescued.18:34 Kako javlja novinar Hespressa, Abdesalam Chamekh, liječnički tim na čelu s doktorom specijalistom za reanimaciju i medicinskim sestrama ušao je u tunel u kojem se nalazi Rajan, nakon što je spasilačka ekipa uspjela doći do njega.

U rupu su spuštene i kamere koje su prikazale dječaka skupljenog na dnu bunara kako leži na boku.

Na mjesto događaja stigao je i helikopter koji će ga nakon izvlačenja iz bunara odvesti u bolnicu.

Podsjećamo, Rajan se igrao vani u utorak, 1. februara. Iznenada je nestao u rupi koja služi kao bunar. Zapeo je na oko 32 metara dubine. Roditelji su ga čuli kako viče. Uzeli su svjetiljke i pogledali u rupu. Vidjeli su sina i spustili mu uže. Nisu ga uspjeli izvući. Nakon toga su nazvali dežurne službe.

Spasioci su pokušali u rupu spustiti volontera koji će izvući dječaka no rupa je bila preuska.

dnevniavaz.ba