‘NOVAK JE HTEO DA OSTAVI TENIS!’ Priznanje Jelene Đoković šokiralo svet: PLAKALI SMO SVI!

Region

‘NOVAK JE HTEO DA OSTAVI TENIS!’ Priznanje Jelene Đoković šokiralo svet: PLAKALI SMO SVI!

Ako tada nije ostavio tenis, sigurno neće ni sada, jer je to šampion kakav se jednom rađa.

Težak je period iza Novaka Đokovića, pretrpeo je verovatno najgore stvari u svojoj profesionalnoj karijeri tokom boravka u Australiji.

Ponizili su ga i na kraju sramno deportovali, ali Novak je ostao na nogama, nije dopustio da pobede, a odustajanje nije bilo opcija. Rešio je da se vrati na teren i prijavio se za turnir u Dubaiju, koji je na programu od 21. februara.

Za razliku od sada, Novak je jednom imao želju da ostavi tenis, o čemu je pre dve godine svedočila Jelena Đoković. Njegova supruga je tada otkrila veliku tajnu. Đoković je želeo sve da ostavi 2018. godine, nakon poraza u Majamiju od Benoa Pera u dva seta.

– Rekao mi je ‘Napuštam tenis’. Bukvalno. Rekao mi je da je izgubio u Majamiju, bio je to težak poraz, a onda nas je sve okupio i rekao ‘Ljudi, završio sam’. Ja sam bila u stilu ‘Šta?!’. A on je nastavio, ‘Edoardo (Artaldi), pričaj sa mojim sponzorima, hoću da budem čist pred njima, ne znam da li prekidam sa tenisom na šest meseci, godinu dana ili zauvek, samo im reci… Ako požele da ostanu u kontaktu s nama, u redu, a ako ne, i to je u redu, samo želim da svi budu okej što se toga tiče.

Kroz suze je rekla da ne može da ostavi tenis.

– Plakali smo, svi. Pričali smo mu ‘Šta to radiš, nije ovo pravi trenutak to!’. Onda smo otišli na odmor… Znate, kada on reši da ne igra tenis, onda ne želi ni da ga vidi, ne želi da radi bilo šta što ima veze sa tenisom. A ja volim tenis. I, ja sam decu vodila sa nama, igrala sam tenis sa njima. A onda se i on tu pojavio trećeg, četvrtog dana. I, video me kako sam našla tu neku staru mašinu za tenis, pa ću igrati protiv nje, kad već nemam trenera. Stefan je skupljao loptice, igrali smo se, bilo je baš zabavno, nije to bilo samo klasično treniranje, na koje je on navikao. Njemu to (klasično treniranje) više nije bilo zabavno, bilo je previše ozbiljno, previše takmičarski, a on je želeo da uživa, bez pritiska.

Tada se i desilo nešto što je odredilo dalji tok karijere Novaka Đokovića:

– Srećom, video je koliko mi uživamo na terenu, koliko nam sve to prija i onako, bez patika, bez majice, samo u šortsu, kaže ‘Mogu li, molim vas, da dobijem reket’ (smeh). A ja mu kažem ‘Ne, ne može. Ti si tenis napustio. Ovo je sada naše vreme, napusti teren’. Šalila sam se s njim, naravno. A onda mu Stefan kaže ‘Okej, tata, možeš sad ti malo’. I on uzme loptice, odservira jednom, dvaput i kaže ‘Hm, ne osećam se loše’. I onda ga ja pitam možemo li da igramo malo on i ja, pa smo i tako igrali, pa on sa decom, a poslednjeg dana odmora je uzeo i patike, obukao majicu za trening i rekao ‘Znaš, pozvaću Marjana (Vajdu) i pitati ga da mi opet bude trener. A ja sam (smeh) bila u stilu ‘Kako to misliš?’, a ostalo je istorija.

Na kraju je dodala i sledeće:

– Tih deset dana se osećao tako da stvarno neće igrati više tenis. Jer, bila je to ona godina kada je posle operacije požurio da se vrati tenisu što pre. Rezultati nisu došli tada, a on je pokušavao da ih što pre ostvari. Ljudi su mu govorili ‘polako, uspori’, a on odgovarao ‘Ne želim da usporim!’. Jer, čak i kada ste povređeni, život vam se svodi na oporavak, a on je tu počeo da gubi… Pada. I pada. I pada… Zato je rekao ‘To je to’. Znate, nije on baš neki gubitnik (smeh), ali zapravo i jeste (odličan), jer se oporavlja, kao ptica feniks, pronađe motivaciju. Njemu je potrebno da doživi potpuni pad, da izgubi apsolutno sve, a onda krene da ponovo gradi iznova taj toranj… i taj toranj onda bude nestvaran – zaključila je Jelena Đoković.

pink.rs