Čudo u Maroku! Dječak koji je pao u bunar prije četiri dana je živ! Do njega kopaju i rukama

Svijet

Rayan (5) je, pokazala je snimka kamere, živ. Dostavili su mu hranu i vodu. U rupu koja se koristi kao bunar pao je u utorak. Spasioci rade dan i noć kako bi ga izvukli van

U Maroku i dalje traje dramatično spašavanje dječaka RayanA (5). On je, podsjetimo, u utorak pao u rupu koja se koristi kao bunar. Vlasnik bunara je piše MaroccoWorldNews njegov otac. Roditelji su nadležnim službama prijavili da je dječak pao u rupu i odmah nakon toga počela je akcija spašavanja.

Prema pisanju lokalnih medija, dječak je preživio pad, ali je ostao zarobljen na dubini od oko 35 metara. Rupa je duboko oko 60 metara. Spasioci su prvo pokušali u rupu spustiti volontera kako bi dohvatio dijete no rupa je bila preuska za odraslu osobu.

Nakon toga su počeli kopati danonoćno. Kopanje su morali nekoliko puta kratko prekinuti jer su se počeli urušavati zemlja i kamenje.

Snimka kamere koja dječaka cijelo vrijeme snima pokazuje da je živ. Uspjeli su mu dostaviti i vodu i hranu te kisik.

Prema zadnjim informacijama spasiocima je ostalo samo 1.8 metara da dođu do djeteta. Budući da se boje urušavanja kopaju ručno.

U blizini su helikopter i medicinsko osoblje koje je svaki čas spremno uskočiti i pomoći dječaku te ga prevesti u najbližu bolnicu.

Spasioci se nadaju da bi dječaka mogli brzo izvući.

24sata