SPASIOCI BLIZU DJEČAKU KOJI JE PAO U BUNAR, ALI POSTOJI OPASNOST OD ODRONA

Svijet

Rayan, petogodišnjak iz Maroka, u utorak je pao u bunar dubok 32 metra, a spasioci već danima kopaju rupu paralelno s bunarom ne bi li ga spasili. Spasioci kažu kako su jako blizu cilja.

Dječak se navodno u utorak igrao blizu bunara u gradu Tamarot, 100 kilometara od grada Chefchaouena. Pao je u bunar dubok 32 metra. Iako su spasioci optimistični i ostalo im je još tri metra kopanja, i dalje postoji opasnost od odrona. Iz predostrožnosti se kopa paralelno pored bunara kako bi se došlo do Rayana, što se do sada pokazalo uspješnim.

DJEČAK ŽIV I PRI SVIJESTI, IMA LAKŠE POVREDE

Unatoč stravičnom padu, snimke s kamere spuštene u bunar pokazuju da je dječak ostao živ i pri svijesti, iako pati od lakših povreda glave.

Podsjetimo, spasioci su u bunar spustili masku s kisikom, hranu i vodu, a na licu mjesta je i ljekarska ekipa spremna pomoći dječaku. Na mjesto događaja stigao je i helikopter koji će ga nakon izvlačenja iz bunara odvesti u bolnicu.

Lokalni mediji izvijestili su da pokrajinske vlasti nadziru pokušaje spašavanja i da su desetine članova policije, pomoćnih snaga, kraljevske žandarmerije i časnika civilne zaštite sada uključeni u operaciju.

Hashtag koji se s arapskog može prevesti kao #SaveRayan popularan je u cijeloj regiji, uključujući i susjedni Alžir, unatoč lošim odnosima dviju zemalja.

hayat.ba