Desio joj se UŽAS iz KNJIGE koju je tek pročitala: Jezive reči sa stranica osetila je na svom telu

Zanimljivosti

Desio joj se UŽAS iz KNJIGE koju je tek pročitala: Jezive reči sa stranica osetila je na svom telu

Žena iz Engleske, koja je pregledala svoje telo nakon što je pročitala knjigu o raku d*jke, dobila je upravo tu dijagnozu samo nekoliko nedelja kasnije.

Džejd Hils (31) je upravo ispunila sve uslove da postane medicinska sestra, ali nije mogla ni da zamisli da će tako mlada oboleti od raka i zato se nikada se nije pregledala. Ali, to se promenilo kada je od drugarice uzela literaturu na tu temu, pa je rešila da proveri za svaki slučaj. Na svoje zaprepašćenje otkrila je dve vidljive kvržice, prenosi Manchester Evening News (M.E.N.)

Samo nekoliko nedelja kasnije, dobila je poražavajuću vest da ima trostruko negativan rak d*jke i da će najverovatnije morati na hemoterapiju i radioterapiju. Ona i njen dečko, planirali su da osnuju porodicu, ali je ceo život morala da stavi na pauzu.

Džejd sada želi da podigne svest žena o važnosti samopregleda kako bi saznale da li na telu ima bilo kakvih abnormalnosti, a kaže da joj je knjiga njene prijateljice verovatno spasila život.

– Došla sam do kraja knjige i shvatila sam da nikada nisam zaista proveravala svoje gr*di. Odlučila sam da proverim i kada sam to uradila našla sam dve grudvice. Jedna je bila prilično mekana, a druga je bila jako tvrda – rekla je ona u razgovoru za M.E.N.

Ona kaže da je zatim otišla u krevet, da bi odmah sledećeg jutra zabrinuto zvala majku, koja joj je zakazala pregled kod lekara odmah sutradan. Doktor joj je dao uput za specijalizovanu kliniku “Najtingejl” gde joj je dve nedelje nakon posete lekaru, dijagnostikovan rak d*jke.

– Otišla sam kod lekara i on mi je rekao da ne misli da će to biti rak, ali me je ipak za svaki slučaj prijavio na skeniranje. Dve nedelje kasnije saznala sam da imam trostruko negativan rak d*jke što je veoma retko za mlade ljude poput mene – rekla je ona.

Džejd je od tada imala operaciju da ukloni kvržicu i sada čeka rezultate, ali kaže da lekari veruju da će biti potrebno dodatno lečenje. Dijagnoza je bila dvostruki udarac jer neće moći da ima dete sa partnerom dok se njeno lečenje ne završi.

– Nedelju dana nakon što su me poslali na kliniku za plodnost i saznala sam da ne mogu da zamrznem jajne ćelije. Ako sada budem morala na hemoterapiju, biće zaista teško imati bebu – rekl je ona.

Bez obzira na sve, smatra da bi bila u mnogo goroj situaciji da nije primetila problem na vreme, zahvaljujući knjizi njene drugarice. (objektiv.rs)