OVE 4 STVARI NI SLUČAJNO NE SMIJETE DRŽATI U SPAVAĆOJ SOBI: Donose negativnu energiju u dom, FENG SHUI PRAVILO KOJE MORATE ZNATI

Zanimljivosti

OVE 4 STVARI NI SLUČAJNO NE SMIJETE DRŽATI U SPAVAĆOJ SOBI: Donose negativnu energiju u dom, FENG SHUI PRAVILO KOJE MORATE ZNATI

Za dobar feng šui je vrlo bitno da spavaću sobu oslobodite od sljedećih stvari, piše “Stil.kurir.rs”.

Ako se ne možete sjetiti kada ste posljednji put mirno i bezbrižno spavali, vrlo je vjerovatno da imate loš feng šui u spavaćoj sobi.

Ova prostorija bi trebalo da bude vaše mjesto za obnavljanje energije i odmor, zato je vrlo važno da je uredite prema feng šuiju, u skladu sa jin(yin) principom.

Za dobar feng šui je vrlo bitno da spavaću sobu oslobodite od sljedećih stvari:

Previše zelenila

Iako je pogodno da imate jednu do dvije biljke u spavaćoj sobi, jer će iste pročistiti vazduh i obezbijediti vam bolji san, ipak bi trebalo da znate granicu i da njima ne pretjerujete.

Prema feng šuiju, bijke pripadaju elementu drveta, to znači da ako osjete neku vrstu ekspanzivne energije, mogu ometati vaš san. Najbolja solucija je da imate najviše do dvije biljke u spavaćoj sobi.

Buka i loš miris

Nećete imati miran san ako je vaša soba glasnija nego sam centar grada, a još manje ćete se opustiti ako se oseća mirs vlage ili neka druga neprijatna aroma. Da biste riješili prvi problem, investirajte u bolju izolaciju, dok je za mirs dovoljno da pred spavanje upalite neku aromatičnu svijeću, i sve će biti u redu.

Minimalizam

Naše okruženje u velikoj mjeri utiče na to kako se osećamo. Zato je moguće da ako vam se u vreme spavanja pojavi ojsećaj mučnine ili usamljenosti, dekoracija ima neke veze sa tim.

Vaza bez cvijeća, kuhinjska stolica u uglu sobe, i slične besmislene stvari koje vam se nalaze u sobi trebalo bi da izbacite što prije!

Previše stvari ispod kreveta

Iako je prostor ispod kreveta odlično mesto za odlaganje suvišnih stvari, isto može emitovati vrlo lošu energiju.

Razmislite o svemu što vam se nalazi ispod kreveta. Da li vam baš sve to treba? Obično se tu nalazi mnoštvo stvari koje nikada ne koristimo i za koje ne znamo gde da ih stavimo. Najbolje rješenje u ovom slučaju je da ih donirate ili poklonite. Videćete da je taj osjećaj oslobađanja neprocenjiv!

(Stil.kurir.rs)