Odgledao sam seriju “Ja sam Georgina” kojom su zaluđeni Srbi i mogu vam reći – radije ću ostati sirotinja

Showbizz

Odgledao sam seriju “Ja sam Georgina” kojom su zaluđeni Srbi i mogu vam reći – radije ću ostati sirotinja

Nikada ne bih mogao da pretpostavim da će mi gledanje španskih sapunica u mladosti pomoći da razumem najnoviji dokumentarac o Georgini Rodrigez, španskoj manekenki kojoj se život pre pet godina potpuno promenio u stilu najvećeg klišea. Znate ono kad u sapunici neka sirotica iz provincije sa naočarima i lošom frizurom upozna prebogatog mladića koji liči na Kena, sa trbušnjacima, preplanulim tenom i novcem da ne zna šta će s njim. Pa, Georgina tvrdi da se njoj desilo upravo to.

Dokumentarac/rijaliti “Ja sam Georgina” na Netfliksu već nekoliko dana je prvi u trendingu za Srbiju. Ne znam šta sam očekivao i zbog čega sam pustio prvu epizodu, ali s obzirom na to da su sve oči već nekoliko godina uprte u ovu prezgodnu crnku, morao sam da vidim čime je osvojila ljude širom sveta i zašto je na Instagramu prati preko 30 miliona ljudi. Pogledao sam pet epizoda, ali već posle nekoliko minuta prve mnogo toga mi je bilo jasno.

Georgina Rodrigez je radila u butiku kada je upoznala najpoznatijeg i najpraćenijeg fudbalera današnjice – Kristijana Ronalda. Iako biste očekivali da osim toga kaže još nešto, to je uglavnom početak i kraj njenog identiteta. Zašto? Navešću vam nekoliko primera. Bez brige, neću vam spojlovati jer je rijaliti predvidiv kao američke tinejdž komedije.

Sve što je Georgina bila do 2017. više ne postoji, okružena je zlatom, kućama za koje tvrdi da se nekoliko puta izgubila u njima, jahtama i privatnim avionima. Međutim, sve vreme ipak pokušava da te ubedi kako se nije promenila i kako je i dalje ona stara sirotinja koja voli svoje prijatelje i rado se seća “smrtničkog” života. Ma, da.

Već na početku shvatite ko je Georgina, jer i ona sama to kaže: Supruga najpraćenijeg muškarca na zemlji. Mnoge žene bi se verovatno uvredile da nose ovakvo zvanje, ali Španjolka se odlično snalazi u svojoj ulozi – sedi kod kuće, čuvaj decu i troši novac na najnebitnije stvari na svetu.

Sve što se dešava tokom šest epizoda dokumentarca dosta podseća na sestre Kardašijan koje, za razliku od Georgine, ipak rade da bi trošile. Ona nije uključena u humanitarne organizacije, ne bavi se ni sa čim osim sobom i svojom decom. Vrlo je neugodno gledati nekoga ko priča i ponaša se toliko plitko, a zapravo ima moć da menja stvari i pomaže ljudima. Oko Georgine leti novac i skupe marke, a ona je okružena ljudima koju su s njom isključivo zbog toga što je ona sada – influenserka i supruga Kristijana Ronalda.

Mislio sam da ovo nikada neću reći ali rijalitiji koji se gledaju u Srbiji su daleko zanimljiviji od prepoznate Georgine. Toliko vas vuče da gledate, ali na kraju svake epizode ostanete prazni i verovatno smoreni jer vidite na šta ljudi troše novac i koliko nemaju mašte. Gledajući njen život, iskreno sam poželeo da nikada ne dođem u ovakvu situaciju (naravno da neću, ali nekad se zanesem).

Jednostavno – Georgina je mogao biti bilo ko, dovoljno je samo da “pristanete” da ćete biti dobra majka Kristijanovoj deci i sedite u kući većoj nego što vam zaista treba, spavate u jahti koja stoji u mestu i idete na festivale koje do juče niste ni čuli samo da biste napravili fotografiju za Instagram.

Ako je svet bogataša toliko nemaštovit i nezanimljiv, onda ću rado do kraja života ostati smrtnik koji razmišlja šta spremiti sutra za ručak i da li ću skrpiti dovoljno do jula kako bih otišao na more. Pare mogu da kupe baš sve, pa bi Georgina njima mogla da plati nekoga ko će je naučiti kako da ostavi dobar utisak, pa makar bio i lažan. Svakako je sve oko nje jedna velika laž i šarada.

blic.rs