NAJGORA STVAR NA ZIDU ZBOG KOJE SE NOVAC ODLIVA IZ KUĆE: Uradite 1 stvar i pare će stalno da dolaze!

Zanimljivosti

Svaki dio kuće može i treba da ima pozitivan uticaj na život, smatraju poznavaoci feng šui principa, a za novac je “nadležan” ugao bogatstva. Njega određujemo tako što utvrdimo gdje je najdalja jugoistočna tačka u domu.

Najbolje bi bilo da u tom dijelu obavljate sve što je vezano za novac – pripremate račune, držite gotovinu u rezervi za kućne potrebe, čuvate priznanice. U ovom prostoru treba da postavite simbole koji – za vas – predstavljaju bogatstvo i ispunjavaju vas osjećajem da živite u obilju.

Univerzalni feng šui simboli koji privlače novac su biljke zlatni bršljan, “dolar” (poznat i pod imenom “žad”) ili pahira. Izaberite onu koju vi najviše volite i koju možete s lakoćom da njegujete. Ako se dvoumite oko drugih detalja u vezi sa uređenjem, dobre boje su srebrna i plava, naročito nijansa tirkiza, povoljne su slike prizora iz prirode, a ogledala možete postaviti tako da se ove slike u njima ogledaju.

Najgore što možete da uradite jeste da dozvolite da se u uglu novca skuplja nered. Ako je tu prašina, paučina i prljavština, energija je statična, a novac nikako ne pristiže. Ako se, uz sve to, još i ljušti boja na zidovima, tvrde feng šui učitelji, računajte da će vam i novčanik biti prazan.

Oni podsjećaju i da u svakoj prostoriji takođe treba voditi računa o jugoistočnom uglu, jer je to “obilje u malom” tako da možete da ponovite neki od simbola i na tim mjestima.

(Lepa i Srećna)