Došao iz dijaspore u BiH i divljao na igralištu svoje bivše škole

Zanimljivosti

Došao iz dijaspore u BiH i divljao na igralištu svoje bivše škole

Proteklog vikenda u nekoliko osnovnih škola na području Unsko-sanskog kantona prijavljene su provale u škole, a u Bihaću je vozač driftao na novoizgrađenom školskom igralištu koje je tom prilikom i oštetio.

Mnogo truda i novca je uloženo da bi škola i lokalna zajednica dobili multifunkcionalno igralište koje će nakon završetka radova moći koristiti učenici i sportski klubovi.

Proteklog vikenda, sad već poznata osoba automobilom je ušla u dvorište škole te na novom igralištu driftala i tom prilikom djelomično oštetila podlogu.

Divljanje je snimljeno videonadzorom, čega vjerovatno počinilac ovog nedjela nije bio svjestan.

“Nakon pregleda videonadzora ustanovili smo da je ta osoba bivši učenik naše škole. Što nas posebno žalosti, s njim su bila još dva naša bivša učenika koja su to snimala mobitelom i podržavala te radnje”, kazao je Amir Fajić, direktor OŠ Harmani 2 u Bihaću za Federalnu TV.

Adnan Beganović, portparol Uprave policije USK-a naveo je da je počinitelj poznat policiji i da je trenutno nedostupan pošto je napustio teritoriju Bosne i Hercegovine:

“Čeka se da dođe na područje Bosne i Hercegovine kako bi se ispitao u svojstvu osumnjičene osobe za najvjerovatnije krivično djelo oštećenje tuđe stvari”, kazao je Beganović.

radiosarajevo.ba