(VIDEO) Srbija / Nekulturno ponašanje učenika: Nastavnica nemoćna!

Region

(VIDEO) Srbija / Nekulturno ponašanje učenika: Nastavnica nemoćna!

“Do objavljivanja na društvenim mrežama škola nije imala uvid ni saznanja o ovom snimku”

Vandalizam u srednjoj školi “Nikola Tesla” u Batočini snimljen je na jednom od časova, a snimak se masovno dijeli na društvenim mrežama.

Na snimku koji je šokirao Srbiju se vidi đak koji prevrće klupu, divlja, radi propadanje i tako ometa nastavu dok ga drugovi bodre, a nastavnica nemoćna pokušava da uvede red i spriječi dalje divljanje.

Snimak je objavljen na društvenoj mreži Tiktok, a potom je krenuo da se širi i drugim kanalima. Ovim oglasila se i mr Bojanu Đorđević, direktorka ove obrazovne ustanove, koja je rekla da su ovaj video snimili njihovi učenici koji su prošle godine završili četvrti razred.

– Do objavljivanja na društvenim mrežama škola nije imala uvid ni saznanja o ovom snimku. Snimak je objavljen na društvenoj mreži godinu dana nakon što je snimljen u školi, a objavio ga je na svom Tiktok profilu naš bivši učenik. Nastavnica koja se pojavljuje na snimku izjavila je da nije primjetila da učenici snimaju, a s obzirom na to da je riječ o početku časa i da je brzo uspela da reguliše disciplinu u odjeljenju, nije prijavila ovakvo ponašanje – rekla je Đorđevićeva.

Ona je napomenula da se za učenike koji su snimili video i narušavali pravila ponašanja škole vodio pojačan vaspitni rad i vaspitno-disciplinski postupak.

– Oni su kažnjeni ukorom odeljenjskog veća i ukorom direktora za povredu zabrane, ali za neke druge situacije koje su prijavljene i u koje je škola imala uvid- navela je direktorka. atraktiva.net