Radio je 70 godina bez dana BOLOVANJA i neće u penziju: Za to ima jako tužan razlog

Zanimljivosti

Radio je 70 godina bez dana BOLOVANJA i neće u penziju: Za to ima jako tužan razlog

Jedan Britanac je radio u istoj kompaniji skoro 70 godina, i pritom nije uzeo ni jedno bolovanje, piše Miror.

Brajan Čorli (83) je počeo da radi u fabrici obuće “Klarks” kada je imao samo 15 godina, i ne planira da se skoro penzioniše. Pošto je njegova porodica bila siromašna otac ga je terao da radi za vreme raspusta, a to se uskoro pretvorilo u karijeru. U početku je radio 45 sati nedeljno, dok mu je prva plata bila dve funte i tri šilinga. Od toga je jednu funtu dao svojoj majci.

Brajan je nastavio da radi za istu firmu i kada je njegova fabrika zatvorena i preuređena u tržni centar “Klarks Vilidž”. Samo je promenio radno mesto.

– Upravo sam prošao zdravstveni pregled i želim da nastavim dokle god mogu. Želim da budem kao Dejvid Atenboro. Izgubio sam ženu pre osam godina, tako da kod kuće ne viđam nikoga. Želim da izađem napolje, želim da viđam ljude i jednostavno volim da radim. Ne želim da sedim u fotelji ceo dan, dosadno je. Uvek se radujem poslu – otkrio je Brajan za Miror.

On takođe kaže da su uvek trudi da pomogne ljudima i da mušterijama pruži dobru uslugu i pokaže poštovanje.

– Toliko puta su mi rekli koliko su oduševljeni uslugom i kako su srećni zbog toga, i to je sve što želim – ispričao je skromni, ali savesni radnik. (objektiv.rs)