VLAGA U KUĆI JE OPASNO VELIKA: S vanjske strane prozora NAMAŽITE OVO SREDSTVO – više se nikad neće pojaviti

Zanimljivosti

VLAGA U KUĆI JE OPASNO VELIKA: S vanjske strane prozora NAMAŽITE OVO SREDSTVO – više se nikad neće pojaviti

Popularni WD-40 sprej je zapravo odstranjivač vode. Tvorac ovog spreja usavršio je formulu koja će spriječiti koroziju, tačnije iz 40. pokušaja. Ovaj sprej se danas koristi za sprječavanje rđe, čišćenje alata i sportske opreme, kao sredstvo koje eliminiše vlagu i slično.

“Naprskajte sprej na mrlju na tepihu, a nakon samo nekoliko minuta je očistite koristeći sunđer sa malo tople vode i sapunice…” Ipak, postoje još koristi od WD-40, a verujemo da za neke od njih nikada niste čuli. Bar one koje se tiču malih kućnih potreba.

1. Uklanja mrlje sa tepiha

Naprskajte sprej na mrlju na tepihu, a nakon samo nekoliko minuta je očistite koristeći sunđer sa malo tople vode i sapunice.

2. Sprječava gomilanje snijega na prozorima a samim tim i pojavu vlage unutar doma

Naprskajte WD-40 sa spoljne strane prozora i ostavite da djeluje. I naredni nanosi snega neće se zadržavati na prozorima.

3. Čisti WC šolju

Naprskajte malo WD-40 unutar wc šolje, sačekajte nekoliko minuta, a zatim je izribajte sa četkom. Njegovi moćni sastojci će rastopiti kamenac i prljavštinu lako i brzo.

4. Očistite mrlje od čaja sa radne površine

Ako odmah ne obrišite mrlje od čaja, moraćete uložiti mnogo više napora kasnije. Međutim, WD-40 će vam pomoći u ovom slučaju – samo poprskajte sprej na vlažan sunđer i očistite mrlje.

5. Uklanja super lepak

Super lijepak je zaista teško ukloniti sa bilo koje vrste površina, a posebno sa ruku. Ipak, samo je potrebno naprskati WD-40 i protrljati prste. Na ovaj način, skinućete super lepak izuzetno lako. Isti postupak se može koristiti za uklanjanje super ljepka i sa neke druge površine u kući. (novi.ba)