Poznati sarajevski ugostitelj Sejo Brajlović održao riječ: Počela izgradnja moderne benzinske pumpe u Ustikolini

Region

Poznati sarajevski ugostitelj Sejo Brajlović održao riječ: Počela izgradnja moderne benzinske pumpe u Ustikolini

Uz modernu pumpu u centru Ustikoline bit će izgrađen cijeli kompleks koji uključuje i ćevabdžinicu, kafić, market, sobe za odmor i spavanje i praonicu automobila

Radovi na izgradnji moderne benzinske pumpe u Ustikolini, prve u historiji ovog kraja počeli su danas. Gradit će se na oko 1.700 metara kvadratnih, a vlasnik je poznati sarajevski ugostitelj Sejo Brajlović koji je konačno dobio priliku da ulaže u rodno mjesto.

Rušenje objekta
Uz modernu pumpu u centru Ustikoline bit će izgrađen cijeli kompleks koji uključuje i ćevabdžinicu, kafić, market, sobe za odmor i spavanje i praonicu automobila.

Početak radova, tačnije rušenje objekta, koji je uz zemljište Brajlović kupio prije nekoliko dana, danas su pratili brojni stanovnici Ustikoline koji s nestrpljenjem čekaju da se u ovom kraju desi “čudo neviđeno”.

Iznenađenje za mušterije
U izgradnju kompleksa bit će uloženo oko milion maraka, a u planu je zapošljavanje 10 do 15 radnika, što je za Ustikolinu u ovom vremenu uistinu “čudo neviđeno”. Osim toga, benzinska pumpa gradi se u samom centru Ustikoline uz veoma prometan put, posebno u ljetnim mjesecima. Sve što je potrebno putnicima koji prolaze ovim krajem, a do sada nisu imali razloga da svrate u malo mjesto na obali Drine, moći će pronaći upravo ovdje.

Planirano je da benzinska pumpa već na proljeće dočeka i prve automobile, a Sejo je već pripremio i iznenađenja za buduće mušterije, besplatno gorivo za prvih 100 vozača koji svrate na pumpu.

dnevniavaz.ba