Smatraju ga najzgodnijim princem svijeta, a on uspješno gradi modnu karijeru

Svijet

Smatraju ga najzgodnijim princem svijeta, a on uspješno gradi modnu karijeru

Mladom danskom princu Nikolaiju javnost već neko vrijeme pripisuje titulu najzgodnijeg princa, a on se bavi modelingom.

On je sin danskog princa Joakima i njegove prve supruge Aleksandre, grofice od Frederiksborga odnosno najstariji unuk kraljice Margrete.

S obzirom da je šesti po redu za tron, Nikolai se prilično fokusirao na modeling i želju da se osamostali i izgradi karijeru nezavisno od kraljevskog svijeta. Još 2018. godine potpisao je manekenski ugovor s danskom agencijom Scoop Models. Debitovao je na pisti u februaru 2018. na Burberryjevoj reviji na Londonskoj sedmici mode, a nosio modele na revijama poznatih kuća poput Barberija i Diora.

Iako mladi princ već nakoliko godina uspješno gradi karijeru u svijetu mode, u augustu 2018. godine Nikolai je započeo dvogodišnji vojni program u Školi za narednike Kraljevske danske vojske u Vardeu.
Međutim, odustao je dva mjeseca kasnije jer je smatrao da mu karijera u vojsci ne odgovara. U julu 2019. godine primljen je na poslovnu školu u Kopenhagenu na studiju Poslovne administracije i upravljanja uslugama.

Nedavno je u Parizu na reviji danaskog brenda Rainsa prošetao pistom u neobičnoj ružičastoj jakni, a zbog samouvjerenog hoda nije prošao nezapažen.
Princ Nikolai, grof od Monpezata, rođen je 28. augusta 1999. godine. On je princ Danske od rođenja i grof od Monpezata od 29. aprila 2008. godine, kada je kraljica Margrethe dodijelila titulu svojim potomcima po muškoj liniji.

klix.ba