RIJEŠITE SE GLAVOBOLJE NIKAD LAKŠE: OVAJ NAČIN JE BOLJI I SIGURNIJI OD TABLETA

Zdravlje

RIJEŠITE SE GLAVOBOLJE NIKAD LAKŠE: OVAJ NAČIN JE BOLJI I SIGURNIJI OD TABLETA

Pomoć kod glavobolje u obliku prirodnog balzama, koji ćete utrljati u područje čela, sljepoočnica i vrata, daleko je bolja i sigurnija opcija od tableta. Probajte ova dva prirodna balzama!

Kakao balzam:

Sastojci:

-30 g kakao maslaca,

-1 kašika kokosovog ulja,

-2 kapi ulja čajevca,

-8 kapi ulja nane,

-6 kapi ulja eukaliptusa,

-3 kapi ulja tamjana

Priprema – Otopite kakao maslac i kokosovo ulje. Ostavite da se malo ohladi. Potom dodajte i eterična ulja te dobro izmiješajte. Napunite balzamom male posudice s poklopcem. Prebacite u frižider na sat vremena.

Primjena – Uzmite manju količinu balzama pa utrljajte u slepoočnice, područje čela, iza ušiju i u zadnju stranu vrata.

Umirujući balzam:

Sastojci:

-15 g pčelinjeg voska,

-4 kašike djevičanskog maslinovog ulja,

-2 kašike ricinusovog ulja,

-1 kašika magnezijevog ulja,

-20 kapi ulja nane,

-10 kapi ulja lavande,

-10 kapi ulja citrusa

Priprema – Na laganoj vatri otopite pčelinji vosak zajedno s maslinovim uljem. Potom sklonite sa vatre pa dodajte magnezijumovo i ricinusovo ulje, a zatim i eterična ulja. Dobro izmiješajte viljuškom, pa balzamom napunite teglicu sa poklopcem. Stavite u frižider na sat vremena.

Primjena – Stavite malo balzama na vrhove prstiju pa namažite na područje čela, sljepoočnica, vrata ili ramena.

Evo još jedan način da se riješite nesnosne glavobolje.

S prvim najčešćim simptomima, kad osjetite malaksalost i glavobolju trebalo bi da uzmete najprije prirodna sredstva. Ovi jednostavni narodni recepti sigurno će vam pomoći da zaustavite i spriječite napredovanje bolesti.

U 1,5 litara prokuhane i ohlađene do sobne temperature vode dodajte supenu kašiku krupne morske soli, sok od jednog limuna i gram askorbinske kiseline. Askorbinsku kiselinu sadrži šumeća tableta ili vitamin C u prahu.

Iscijedite pola limuna u čašu mlake vode. Ovu mlaku limunadu bez šećera možete konzumirati svakog jutra kako biste očistili tijelo od toksina, a dobro djeluje i na glavobolju.

Ugrijte 100 ml crnog vina, dodajte četvrtinu kašičice mljevenog bibera i kašiku meda. Promiješajte i popijte toplo pred spavanje.

Čaj od đumbira i nane – Korjen oljuštenog đumbira prokuvajte u vodi, procijedite i popijte sa kašičicom meda. Đumbir je poznat po protivupalnom dejstvu. Slično djeluje i čaj od nane, koji ujedno opušta mišice i nerve.

Važno: Spavajte dovoljno

Osobe koje spavaju manje od sedam sati tokom noći imaju tri puta viši rizik da podlegnu nekom virusu od onih koje spavaju osam i više sati. prneosi “Hayat“. haber.ba