Max Verstappen pokazao novu kacigu za narednu sezonu Formule 1

Svijet

Max Verstappen pokazao novu kacigu za narednu sezonu Formule 1

Nizozemski vozač Red Bull Racinga i aktuelni šampion Formule 1 Max Verstappen zvanično je predstavio svoju novu kacigu za narednu sezonu.

Verstappen je nakon dramatične završnice sezone u posljednjem krugu utrke i sezone uspio proći ispred najvećeg rivala Lewisa Hamiltona te osvojiti svoju prvu titulu svjetskog prvaka Formule 1. Sada se već sprema za odbranu titule, bliže se zimska testiranja, a nova sezona počinje u martu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Max Verstappen (@maxverstappen1)

Međutim, prije predstavljanja novog bolida, Verstappen je pokazao dizajn svoje nove kacige, koju će nositi u narednoj sezoni najbržeg cirkusa na svijetu.
“Ima više zlatne boje, čak je i natpis ‘Gives You Wings’ sada u zlatnoj boji. Izleda zaista lijepo. Linija je u potpunisti zlatna, a na stražnjem spojleru je broj 1. Odlučio sam da ne mijenjam dizajn previše, ali su boje malo promijenjene. Za razliku od crvene koju ste mogli vidjeti ranije, sada zlatna nije prisutna svugdje. Unaprijeđen je dizajn nekih detalja, a tražio sam malu zvijezdu na stražnjem dijelu zbog pobjede u šampionatu. Mislim da se radi o malim poboljšanjima, ali smatram da zlatna boja čini kacigu malo ljepšom. Nadam se da vam se sviđa”, izjavio je Verstappen u videu tokom predstavljanja kacige.

klix.ba